Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ustřední topení netopí do patra

Od: jarinfaltas®

Dobrý den¨Již jsem naprosto bezradný,kotel na tuhá paliva opop rok starý hoří na 100% ve spodních misnostech radiatory vřelé ale v patře ani zmínka tepla jedná se o topení s oběhovým čerpadlem , již jednou se tohle stalo ale nakonec se to rozběho , le ted topím od rána a nic ,nahoře stále odvzdušnuji ale poalu tam z odvzušnováku ani voda neteče , už opravdu nevím

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nemáte zamrzlou stoupačku nebo zpátečku vedoucí do horního patra?

hodnocení

to mě taky napadlo pomalu se to začíná probouzet ale jen velmi pomalu

hodnocení

0x

Tak máte v systému málo vody.

hodnocení

v expansce je voda , jen ještě doplním , že dnes jsem na chalupš zatopil v poledne a až ted v až ted v 8 večer začínají být horní radiatory trošku vlažné

ja
hodnocení

0x
Pokud neteče z odvzdušňováku voda, nemůže potom topení topit, je tam vzduch. Pokud nevychází z odvzdušňováku ani vzduch, je třeba topný systém doplnit a natlakovat vodou.

hodnocení

0x

Přicpaný filtr,zaseklé čerpadlo, otevřený ventil v ochozu čerpadla ...

hodnocení

co to obsahuje přicpaný ventil v ochozu čerpadla? děkuji

jatinfaltas . tochu lépe číst !

hodnocení

omlouvám se tak otevřený ventil v ochozu čerpadla jsem myslet děkuji

otevřený ventil v ochozu čerpadla - pokud je - dochází k hydraulickému zkratu čerpadla mezi sáním a výtlakem .U kuláče je podle páky vidět poloha, problém může být u ventilu /šoupátka. Obvyklejší řečení u starých systémů - na přímou trubku se dal šoupák, paralelně s šoupákem čerpadlo

hodnocení

0x

popište jak je systém udělaný?

hodnocení

3 RADIATORY DOLE A V PATŘE TAKY 3 radiátory oběhové čerpadlo a expazní nedoba nahoře na pudě

riva

Oběhové čerpadlu nahoře? No jestli je tam vzduch, tak oběhové čerpadlo neoběhuje - poznáte tak, že bude časem teplé i když trubky v okolí studené.

hodnocení

oběhové čerpadlo je dole a jede

riva

No tak nahoře při odvzdušňování musí unikat vzduch nebo voda. Pokud ne, tak buď je systém plný vzduchu a čerpadlo vodu nevytlačí do horního patra, nebo je to někde ucpané (zamrzlé).

vypadá to na zamrzlou nebo ucpanou trubku co vede k expanzce

hodnocení

0x

Zdravím.

Mě se jednou stalo, že odvzdušňuji jak o život a nic, furt to netopilo.

Teprve až jsem vypnul oběh čerpadla jak se to povedlo odvzdušnit.

hodnocení

0x
A zkusil jste přivřít radiátory v přízemí? Ale opatrně, nevím, jak to máte řešené, abyste nepřetopil kotel, pokud se vršek nerozeběhne.

hodnocení

Tak po 24 hodinách již topí v patře dva radiátory jeden jen tak na čtvrt , ale bude to asi nějaké přicpané nebo zamrzlé , poněvač když chci doplnit systém vodou jak to dělám vždy , tedy skrze ponorného čerpadla ze spodního radiátotu tím vypouštěcím kohoutem , tak tam tu vodu nejde procpat prstě čerpadlo to nepřetlačí , tak mě to jen tak napdlo.

pecenkav

Připadá mi, po přečtení všech příspěvků, že máš možná jenom zamrzlou tu expanzku na půdě, nemůře se proto doplňovat voda do systému a proto ti nejde pořádně odvzdušňovat a někde jsou vzduchový pytle

hodnocení

ja bych si to samozřejmě myslel taky , že je to mrazem , kdyby se mě to jako přes kopírák nestalo to samý přede dvěma měsíci když žádné mrazy nebyly

pecenkav

Tak se podívej na dno tý expanzky, jestli nemáš ucpanou odtokovou díru na dně odloupaným vodním kamenem a rzí ze stěn, dokáže to i ucpat i cestou někde dole v koleni a nebo téčku, taky jsem to u zákazníků už řešil

hakloud
hodnocení

0x

Když čtu tady ty dotazy,krotím jenom hlavou. Kolik takových dotazů již tady bylo v tomto počasí a všichni měli stejný problém " zamrznuté" . Odpovědí dostáváte tolik, že stoho musíte být na hlavu a přitom zjišťujete,že to pomalu začíná fungovat! Polovina odpovědí je naprosto k ničemu.Omlouvám se za tuto reakci ale nedalo mě to.*smich*

hodnocení

já si vážím všech rad a reakcí děkuji vámpire všem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]