Nejste přihlášen/a.
Ak sa pytate na ucinnu chemiu, preco potom pouzivate sodu s cukrom, citron a podobne nezmysly?
Funguje jedine insekticid, ktory ich otravi, napriklad Biolit proti lezucemu hmyzu. Bolo by fajn najst hniezdo s kralovnou a hlavny postrek smerovat tam.
Měl jsem podobný problém. V dřevostavbě řádili dřevokazní mravenci a celkem úspěšně jej vyřešila dýmovnice Dobol fumigator. Před tím jsem použil x jedů a nástrah ale až na 1 postřik to měli spíše jako svačinu a pořád mi běhali po baráku. Postřik byl sice fajn ale likvidoval jen ty, kteří byli venku a to prakticky ihned, tak to nemohli donést do hnízda.Po dýmovnici jsem měl na schodbě dobrou tisícovku mravenců (možná i víc) a od té doby jsem nikde žádnoho neviděl, neslyšel ani piliny neviděl.
Netvrdím, že všichni pošli - na mnohá místa nemám šanci se podívat. Ale troufám si tvrdit, že značná část jich pošla. A až bude barák možné zas vyprázdnit, tak se chystám postup preventivně zopakovat.
Měl jsem aktivované 2 dýmovnice na cca 70m2 ploše. V baráku nesmí být nic živého a po aktivaci máte cca 20vteřin na opuštění prostor. Je to nervový plyn a ničemu živému moc dobře neudělá. Tak pozor na to!
Ve špajzu jsem měla mravence, udělala jsem tam několik hromádek "hřebíčků", myslím koření z kuchyně. Také jsem je dala na chodbu. Mravenci zmizeli a již se neobjevili, je už to dva roky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.