Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neteče voda v kohoutku

Od: hruska odpovědí: 2 změna:

Ahoj,
včera když byla venku zima (bylo snad -13 stupňů možná víc a dům je částečně kamenný) přestala téct teplá voda v domě. Prostě najednou ve chvíli, kdy člověk otočí ten kohout na stranu teplé vody tak nic neteče (studená strana teče normálně). Tohle se děje v koupelně i v kuchyni.
Šel jsem se podívat na bojler, který chybu nehlasí. Jediné co jsem zaregistroval bylo, že je pod ním nakapáno (předpokládám asi nějaký přetlak, protože voda neodchází?). Tak jsem ho vypnul a vypnul i přísun vody.
Co je nejpravděpodobnější příčina?
Nejsem technicky v podstatě vůbec zručný, každopádně předpokládám, že to nebude nic na technika.
Je to prostě zamrzlé?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kadial su vedene potrubia od bojlera k baterii? Ak su zasekane do steny a zle izolovane, pricina je jasna.

hruska
hodnocení

Bojler je nahoře v patře a nejbližší kohoutek je přímo pod ním.
Předpokládám, že to vede zděnou stěnou.
Každopádně ten dům se využíval dřív primárně přes léto.
Tohle mohlo zamrzávat pravidelně a rozmrazovat se aniž si toho někdo všiml.
To jak jsou izolované nevím jak poznám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]