Dobrý den, u nových plastových dveří fouká kolem zámku, kování se dokonce rosí. Zámek je z interiéru usazen hloubeji asi o 4 mm, viz foto. Považujete to za věc k řešení s dodavatelem dveří? Jak to měl řešit správně. Děkuji. Mám celkem 3 dveře se stenými zámky/klíčem, ale každé dveře jsou jiné (vchodové plast, vchodové dřevo, vedlejší dřevo) a napadá mě, že to možná nešlo řešit lépe, aby mohl být stejný zámek. U toho profukujícího zámku se navíc nejvíc valká knoflík. Červík je ale přitažený. U vedlejších zámek o 3 mm vyčuhuje na straně exteriéru. Vchod dřevo je OK. A když tak ještě dotaz na vnější stranu kování, a to jestli je v pořádku, že krytka zámku se dá zasouvat a vysouvat, viz foto. Děkuji!
Asi takhle - máme obdobné dveře třetím rokem a doteď táhlo leda po obvodu těsněním. Letos se rosí klíč v zámku zevnitř a někdy i kovový práh dole na dveřích nebo jak se to jmenuje (okapnička?). Špatně to asi je, ale co s tím... nemluvě o tom, ze ledový je zámek zevnitř i na druhých plastových dveřích.
km
jak si vysvetlujete tu zmenu, ze doposud ok a letos uz ne. tomu nerozumim. pouze pocasi?
tm
Jednak je letos určitě větší zima, ale dělalo to už v prosinci. Popravdě nevím. Klíč v zámku byl i loni a nikdy nebyl vyloženě orosený. Stejně tak ta kovová lišta uvnitř dole na dveřích.
prostě problém tepelných mostů v plastových dveřích - bohužel mám také jedny dveře a podle fotky venkovní část kování stejnou - vnitřní mám s plastovým kolíkem.
To kování je sice "bezpečnostní", ale čím víc železe, tím větší tepelný most. Pokud přímo profukuje, je v rámu dveří udělaná mírně větší díra - což je pro montáž příjemné, ale pak to zvyšuje problém...
tuto zimu už to vydržíte, v létě můžete zkusit demontáž a probrat s výrobcem možnosti izolace ... někdo fouká nízkoexpanzní pěnu, někdo vyrábí z různých materiálů improvizované vložky - těsnění.
km
dekuji. to vite, ze to vydrzim, ale nejak me udivuje, nedoreseni tohoto detailu. neprekvapuje me, ze je klika studena, ale to ze tudy vylozene fouka.
já se přiznám, že po prvním podobném problému jsem se naštval - oddělal krytky a zasilikonoval z obou stran "medvědím hovnem"
km
ano, to je prvni co me napadlo. a pomohlo to? vzhledem k tomu, ze budu mit u jinych dveri reklamaci montaze, tak jsem premyslel, jestli to nechtit po te firme, ale nechci byt za blba, proto se tu ptam, jestli neco oni nepodcenili.
Že je vložka a kování studené je normální a těžko s tím něco naděláte. Že kolem vložky táhne ale normální není. Když tam nacpete silikon, budete mít v budoucnosti problém třeba při výměně vložky. Vložka by měla být zároveň s kováním, případně lehce vyčnívat. Určitě by tam neměla být škvíra. Vložky se vyrábí v různých délkách po 5 mm (viděl jsem i extrémě dlouhou vložku, snad 20 cm). Můžou být souměrné, ale často mají jednu polovinu delší. Vyrobit jakékoliv vložky na stejný klíč není problém (pominu případnou cenu). Správný rozměr a provedení musíte zvolit podle dveří. Jestli Vám vložku dodali společně s dveřmi, je to na reklamaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.