Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je v pořádku, že fouká kováním u nových dveří?

Od: km odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
u nových plastových dveří fouká kolem zámku, kování se dokonce rosí. Zámek je z interiéru usazen hloubeji asi o 4 mm, viz foto. Považujete to za věc k řešení s dodavatelem dveří? Jak to měl řešit správně. Děkuji.
Mám celkem 3 dveře se stenými zámky/klíčem, ale každé dveře jsou jiné (vchodové plast, vchodové dřevo, vedlejší dřevo) a napadá mě, že to možná nešlo řešit lépe, aby mohl být stejný zámek.
U toho profukujícího zámku se navíc nejvíc valká knoflík. Červík je ale přitažený.
U vedlejších zámek o 3 mm vyčuhuje na straně exteriéru. Vchod dřevo je OK.
A když tak ještě dotaz na vnější stranu kování, a to jestli je v pořádku, že krytka zámku se dá zasouvat a vysouvat, viz foto.
Děkuji!

Je v pořádku, že fouká kováním u nových dveří?
Je v pořádku, že fouká kováním u nových dveří? #2
Je v pořádku, že fouká kováním u nových dveří? #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

"Je v pořádku, že fouká kováním u nových dveří"...

není to v pořádku. Zapnete (třeba) výkonnou digestoř a kolem zámku jde studený vzduch do místnosti?

km
hodnocení

ano. nebo kdyz je venku vetrno.

tm
hodnocení

0x
Asi takhle - máme obdobné dveře třetím rokem a doteď táhlo leda po obvodu těsněním. Letos se rosí klíč v zámku zevnitř a někdy i kovový práh dole na dveřích nebo jak se to jmenuje (okapnička?). Špatně to asi je, ale co s tím... nemluvě o tom, ze ledový je zámek zevnitř i na druhých plastových dveřích.
km
hodnocení

jak si vysvetlujete tu zmenu, ze doposud ok a letos uz ne. tomu nerozumim. pouze pocasi?
tm
Jednak je letos určitě větší zima, ale dělalo to už v prosinci. Popravdě nevím. Klíč v zámku byl i loni a nikdy nebyl vyloženě orosený. Stejně tak ta kovová lišta uvnitř dole na dveřích.

hodnocení

0x

prostě problém tepelných mostů v plastových dveřích - bohužel mám také jedny dveře a podle fotky venkovní část kování stejnou - vnitřní mám s plastovým kolíkem.

To kování je sice "bezpečnostní", ale čím víc železe, tím větší tepelný most. Pokud přímo profukuje, je v rámu dveří udělaná mírně větší díra - což je pro montáž příjemné, ale pak to zvyšuje problém...

tuto zimu už to vydržíte, v létě můžete zkusit demontáž a probrat s výrobcem možnosti izolace ... někdo fouká nízkoexpanzní pěnu, někdo vyrábí z různých materiálů improvizované vložky - těsnění.

km
hodnocení

dekuji. to vite, ze to vydrzim, ale nejak me udivuje, nedoreseni tohoto detailu. neprekvapuje me, ze je klika studena, ale to ze tudy vylozene fouka.

já se přiznám, že po prvním podobném problému jsem se naštval - oddělal krytky a zasilikonoval z obou stran "medvědím hovnem"

km
hodnocení

ano, to je prvni co me napadlo. a pomohlo to?
vzhledem k tomu, ze budu mit u jinych dveri reklamaci montaze, tak jsem premyslel, jestli to nechtit po te firme, ale nechci byt za blba, proto se tu ptam, jestli neco oni nepodcenili.

foukat to přestane, ale ten tepelný most prostě zůstane - vlhko na vnitřní straně, extrémní zima může udělat i námrazu uvnitř...

jedna z variant je mp-kovani.cz/...

hodnocení

0x

Že je vložka a kování studené je normální a těžko s tím něco naděláte. Že kolem vložky táhne ale normální není. Když tam nacpete silikon, budete mít v budoucnosti problém třeba při výměně vložky. Vložka by měla být zároveň s kováním, případně lehce vyčnívat. Určitě by tam neměla být škvíra. Vložky se vyrábí v různých délkách po 5 mm (viděl jsem i extrémě dlouhou vložku, snad 20 cm). Můžou být souměrné, ale často mají jednu polovinu delší. Vyrobit jakékoliv vložky na stejný klíč není problém (pominu případnou cenu). Správný rozměr a provedení musíte zvolit podle dveří. Jestli Vám vložku dodali společně s dveřmi, je to na reklamaci.

Je v pořádku, že fouká kováním u nových dveří? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]