Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napustit topný systém destilkou nebo studniční vodou?

Od: boban® odpovědí: 8 změna:

Zdar!

Elektrokotel Protherm, měděné potrubí a plehcové radiátory RADIK KORADO.

Celý systém vytápění je téměř nový

Máme studniční vodu docela vápenitou.

Napustit topný systém destilkou nebo studniční vodou? Dát do destilky inhibitory koroze?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zam
hodnocení

4x

Do topení moc vody se nenapustí,takže toho vápna bude nepatrný množstvý,to se nedá srovnávat třeba s bojlerem,tam přitéká stále nová voda.Vůbec bych se tý vody ze studny nebál.

asd1
hodnocení

1x

Tvrdou ze studny NE

Destilka taky není ideální, je "hladová" a ionty si vezme ze systému (to platí i pro chladící kapalinu do auta)

Ideál je dešťovka nachytaná koncem lijavce..

Pokud použiješ destliku nabo demineralizovanou vodu, tak inhibitor koroze přidat. Jaký přesně záleží na materiálech = hlavně trubky a výměník kotle..

hodnocení

1x
System napustit pitnou vodou, odvzdusnit a pridat kapalinu na vyčištění potrubi a radiatoru Fernox Cleaner prumyslove-cistice.cz/... Necháte cirkulovat min. hodinu a potom 2x propláchnete potrubi. Napustitite a vse vypustitite. Do čistého systemu dáte Protector F1. prumyslove-cistice.cz/...

hodnocení

Když ne tvrdou vodu ze studny tak důrazně, tak to se teda divím proč nám to neřekl topenář co celý systém dělal montoval -elektrokotel, měděné potrubí, radiatory
asd1

Namontuje, shrábne prachy a jde dál... Proč by radil, navíc když by rada např. zvýšila životnost topných těles = pro něj další kšeft s výměnou.

Dobrý topenář je tak jeden z deseti a to jsem ještě optimista..

Tvrdá voda = minerály = vodní kámen, usazuje se hlavně na nejteplejší části = u tebe topný těleso elektrokotle... Horší průchod tepla = těleso se přehřívá. U výměníku pak snížení účinnosti. Atakdále...

hodnocení

máš pravdu, s tím že shrábne prachy a jde dál. Ale tohle je topenář přes známého, tak proto jsme očekávali trochu jiný přístup *smich*

hodnocení

0x

ani jedno ani destilku ani deštovku kupte si demipatronu a napustte demi vodou samozřejmě po proplachu nakonec přidejte inhibitor

hodnocení

0x

Jak píše "zam" , ten vodní kámen tam nebude přibývat věčně.Mám 30 roků dělané topení jako vy -měď , plecháče akorát kombinace plyn + tuhá. Napouštěl jsem ho 2x také hodně tvrdou vodou ze studny (30dH) a světe divse vše funguje.Původní pl.kotel vydržel více jak 20 let a neodešel kvůli kameni.Před těmi deseti lety při výměně kotle jsem také jsem uvažoval ... ale nějak jsem spočítal že mám v kubíku vody 3g vápna tak jsem se na to vy..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]