Nejste přihlášen/a.
Zdar!
Elektrokotel Protherm, měděné potrubí a plehcové radiátory RADIK KORADO.
Celý systém vytápění je téměř nový
Máme studniční vodu docela vápenitou.
Napustit topný systém destilkou nebo studniční vodou? Dát do destilky inhibitory koroze?
Tvrdou ze studny NE
Destilka taky není ideální, je "hladová" a ionty si vezme ze systému (to platí i pro chladící kapalinu do auta)
Ideál je dešťovka nachytaná koncem lijavce..
Pokud použiješ destliku nabo demineralizovanou vodu, tak inhibitor koroze přidat. Jaký přesně záleží na materiálech = hlavně trubky a výměník kotle..
Namontuje, shrábne prachy a jde dál... Proč by radil, navíc když by rada např. zvýšila životnost topných těles = pro něj další kšeft s výměnou.
Dobrý topenář je tak jeden z deseti a to jsem ještě optimista..
Tvrdá voda = minerály = vodní kámen, usazuje se hlavně na nejteplejší části = u tebe topný těleso elektrokotle... Horší průchod tepla = těleso se přehřívá. U výměníku pak snížení účinnosti. Atakdále...
Jak píše "zam" , ten vodní kámen tam nebude přibývat věčně.Mám 30 roků dělané topení jako vy -měď , plecháče akorát kombinace plyn + tuhá. Napouštěl jsem ho 2x také hodně tvrdou vodou ze studny (30dH) a světe divse vše funguje.Původní pl.kotel vydržel více jak 20 let a neodešel kvůli kameni.Před těmi deseti lety při výměně kotle jsem také jsem uvažoval ... ale nějak jsem spočítal že mám v kubíku vody 3g vápna tak jsem se na to vy..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.