Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zábradlí - Z jakého dřeva? Půjde to i z břízky?

Od: opa

Vidíte to zábradlí na fotce? Je to z jednoho videa, a koukám že to není ani odkorněné?

Tak vypadá to na Smrčinu?

Já mám nějaký břízky v této délce a tloušťce ale to asi není vhodné už vůbec co? Co si o tom myslíte?

Zábradlí - Z jakého dřeva? Půjde to i z břízky?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Fotka nic moc, spíš nic. Ale z toho barevnýho fleku usuzuji, že to je asi javor, rozhodně to není smrk. Z břízy bych to nedělal. On ani ten javor není žádná výhra.

km

souhlasím, na fotce je javor klen

Tak jaký javor to je konkrétně, si netroufnu říci. Jestli klen, mléč, či babyka.
km

máte pravdu *palec* to z fotky už dobře poznat nejde, ale je to nejpravděpodobnější

trtr
hodnocení

0x
Zdravim, z břízy jsem viděl "pletené" ploty, takže něco půjde.
oma

No jde o to za kolik let se tam blízká rozpadne na prach, co vídám kameny v lese tak to je většinou už na prach

Doporučuju vypnout automatickou opravu na mobilu a na břízu zapomenout. Jde do háje rychlostí blesku. To rozmazaný na fotce na smrk moc nevypadá, spíš nějakej listnáč.

oma

No já jenom že to je u lesa můžu dát odkaz i na to video kde to přesně je a ty poznáš co to je za kmínek?

Já mám na pozemku břízky a starý baby po mě chtějí pořád zábradlí... A já už nevím coby, tady mě zaujalo že to drží jenom na dvou sloupkách ks kmínku bez jakýhokoliv opracování! A zima je ideální čas na těžbu dřeva, protože míza je stažená

km
hodnocení

0x

takovýhle zábradlí klidně udělejte i z tý břízy...

asd1
hodnocení

0x

Bříza v kůře shnije za půl roku *smich*

Javor tak rok dva.. Ale když oloupeš kůru a natřeš to olejem na dřevo, tak to vydrží celkem dlouho.. Vhodný rozměry mívá líska (rovný dlouhý), ale neošetřená v kůře venku taky moc dlouho nevydrží.. Břízu fakt ne.

hodnocení

0x

Bříza nevydrží.

hodnocení

0x

Trubka žárově pozinkovaná. Vydrží vám léta a nezadřete si třísku do dlaně.

:-D lísku, javor i smrk bych při troše dobrý vůle říznul na zahradě, ale pozinkovaný roury mi tam růst nechtěj. Pár jsem jich v průběhu let zasadil do plotu, ale asi jsem špatnej zahradník. *mir*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]