Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zvažuji koupi bytu a rád bych poprosil o názor zkušenějších.
Jedná se o střešní byt zhruba z roku 2000. Při prohlídce jsme si všimli prasklin v interiéru, konkrétně u oken / u zasklené lodžie. Místy je vidět i odlupující se malba.
Moje otázka zní:
Má podle vás smysl takovou věc dál řešit (např. s inspektorem nemovitostí), nebo by to pro vás už byl důvod hledat jiný byt?
Jde mi hlavně o to, zda podobné praskliny mohou být u tohoto typu bytu běžné, nebo zda už mohou naznačovat něco konstrukčně závažnějšího.
Případné odborné posouzení bych samozřejmě řešil s inspektorem, teď si ale rád udělám představu, jak to vidí ostatní.
Děkuji předem za názory a zkušenosti.
Delší dobu tam zatéká, pravděpodobně střechou. Oprava by asi levná nebyla, i když si na rozdíl od kolegy "asd1" nemyslím, že by byla nutná rekonstrukce celé střechy. Střecha je vlastnictvím majitele domu (společenství, družstva...), takže by to mělo jít na jeho účet. Pokud není cena bytu extrémě nízká, hledejte jiný byt.
Já bych do toho určitě nešla!
Minimálně bych obešla sousedy, jak to mají oni a poptala se, jak to vůbec v tomhle baráku vypadá? Jak se stará představenstvo, jestli mají naplánovanou rekonstrukci, jestli na to mají vůbec peníze?
Normální to určitě není, my jsme starý panelák, ale žádné praskliny na lodžiích ani jinde rozhodně nemáme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.