Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zub.pasta Promise, prášek

Od: vceradnesazitra odpovědí: 6 změna:

U zubní pasty Promise v červen. obalu se píše že tam je nějaký jemnozrnný prášek, nevíte jestli je to abrazivo? Píšou že je tam hřebíčkový olej a speciální jemnozrný prášek nic víc z toho nevím. Prý to má bělící účinky a odstr. zub. povlak. No tak se chci zeptat jestli to není škodlivé.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Buďte klidný. Než nabyly zubní pasty pastovitou konzistenci, používal se prášek. Pokud nebyl prášek, pak roztřepená větvička.

Složení zubní pasty:
. Abrasivní složka 25-60%
. Zvlhčující složka 20-40%
. Pěnící složka do 2%
. Tužidla(gely) do 2%
. Sladidla (barviva) do 3%
. Příchutě do 2%
. Voda 15-20%
. Aktivní složka (neupřesněno)
. Konzervační činidla (neupřesněno)

---

viz také

Čištění zubů: od větviček s popelem až po magnetickou technologii

---

Mimochodem "promise"je v angličtině slib, příslib ... takže stejně jako u politiků: Nikdo vám nedá víc, než já vám naslibuji.

0rion
hodnocení

0x

Abrazívní složka je nutná součást moderních zubních past, bez toho nikdy nedocílíte kvalitní očisty. Jelikož ti výrobci nejsou úplně blbý, tak dnes už tam dávají jen něco, co zuby neobrušuje, jen povlak na nich. Můžete to na něčem vyzkoušet, když s tím půjde leštit sklo, tak se takové pastě určitě vyhněte.

halamus

Sklo vyleštím vodou s jarem a utěrkou z mikrovlákna.

0rion

Tak jistě, já sklo "vyleštím" i rukávem. Vyjádřil jsem se moc odborně, leštěním skla je totiž většinou myšlena úprava skla brusnou finišovací pastou do lesku, používá se po broušení skla. Tak ať tazatel moji poslední větu vynechá, protože brousit sklo zubní pastou určitě nepůjde, bylo to myšleno spíš v žertu.

hodnocení

0x

Konkrétnš Promisi se já vyhýbám. Nepřijde mi vhodné drbat sklovinu pískem. Jednou se prašti přes kapsu kup i drahou pastu, tam písek-abraziva bůbec nejsou. Vybírej s aktivním kyslíkem. Jstli to jen trošku půjde, kup si elektrický karáček. V kombinaci s dobrou pastou, nemá konkurenci. Vastní zkušenost.

0rion

Žádný písek v zubních pastách není, nepište nesmysly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]