Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler nad WC, vejde se?

Od: kolemjdouci odpovědí: 11 změna:

Máte někdo bojler nad vestavným WC? Jaký objem? Jaký je přístup pro vodu a servis? Můžu poprosit foto? Díky!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Mám nad combi WC bojler 150l a právě pod ním sedím :-D. Bojler je téměř naražený na stropu (305 cm). Je samozřejmě horší přístup pro montáž, servis to neomezuje nijak. Tento nový (Dražice) má ploché dno, které je nyní ve výšce cca 176 cm, ale u combi záchodu pod něj hlava
stejně nevychází, u vestavného WC už by to vadit mohlo, záleží, jak máte vysoko strop. Celkem snadno si pak výslednou výšku spočítáte z rozdílu výšky stropu a bojleru, mínus aspoň 3 cm. A potřebu podle nejvyššího člena rodiny.
Existují i horizontální bojlery, ale raději bych se mu vyhnul.
doplněno 08.01.26 18:20: Tím jsem chtěl říct, že pokud máte vestavné WC a není v soklu, tak ten bojler už nad hlavu vycházet bude (hlavně při mužském močení) a podle toho je potřeba počítat maximální možnou výšku bojleru.

hodnocení

0x

To je nezmysel, musite mat vysoky strop, aby ste si nerozmlatili hlavu pri kazdom postaveni sa na wc.

111®
hodnocení

0x

Tam nemá bojler vůbec co dělat! Mažu jestli se vejde.

doplněno 08.01.26 15:08:

Co mi zasáhlo do vety?

kolemjdouci
hodnocení

Např. ale Pinterest snese všechno, proto chci reálné zkušenosti.

Bojler nad WC, vejde se?
Bojler nad WC, vejde se? #2
Bojler nad WC, vejde se? #3

Tak by to slo, plochy bojler namontovany vo vyklenku vytvorenom spodnou castou zavesneho wc, vtedy odpada argument o naraze hlavou. V kazdom pripade je to esteticke fiasko a nema vyznam urobit krasne obklady a na zaver to zhovadit bojlerom + rury + kabel.

jirib
Pokuď máte strop 3m,tak proč né...
Bojler na obrázku je max.80l...

80? Max 50.

80 ako Tatramat valcovy som mal, bolo to o dost vacsie.

Jenže na těch fotkách je splchovadlo v soklu, takže záchod je od zdi vysunutý a bojler není nad hlavou. Pokud to má tazatel bez soklu, je situace horší.

2024
hodnocení

0x

Samozřejmě to vyřešit lze.

Jde pouze o to, kolik prostoru v daném místě je a co všechno má bojler zásobovat teplov vodou (ev. pro kolik osob).

I bojler objemu 30l stačí pro sprchování 2 osob (pokud je nahříván nepřetržitě, tj. nikoliv pouze na noční proud).

"Plochý" 50l ohřívač má hloubku 275mm, výšku 776mm, šířku 506mm. 80l ohřívač má výšku 1066mm, ostatní rozměry jsou shodné s 80l verzí.

Je pochopitelně nutné počítat s prostorem pro připojení a nějakým prostorem i nad ohřívačem.

ccc
hodnocení

0x

U nás dali asi 80 do stoupaček a vešel se tam. Ale až začne kapat, tak nechci být tím sousedem dole. Za mne je to špatný nápad. I to vyndavání je hrozný. Ale mají tam geberit WC.

hodnocení

0x
Mám dražice vodorovný 200l nad WC, vedle WC a pod bojlerem je ještě pračka a na pračce sušička. Žádný problém není, hezky se to vejde. Do hlavy se fakt nikdo nebouchá a ani k tomu nemáme blízko a to mám 187cm.
Výška stropu 250cm.
Vršek bojleru je asi 10-15 cm od stropu a je tam vývod teplé vody, zespoda je přívod studené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]