Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradíte někdo jak zařídit úzký panelákový pokoj 2,53m x 5,20 jako ložnici pro studentku? Na úzké straně jsou okna. vchod úplně z kraje po delší straně. Líbila by se mi v pokoji fialová barva, mám jen zatím světle modrou židli. Děkuji moc za Vaše rady a nápady. Takovýhle úzký pokoj je pro mne těžko zařizovatelný, jelikož je to taková nudlička a je tam hodně málo světla. Díky
Barvu bych volila asi světle žlutou, na krátkou stěnu s oknem horizontální pruhy, asi v kombinaci žlutá bílá. Pokoj je sice úzký ale umím si představit, jak bych ho zařídila. Je to pro studentku, takže pod okno stůl, použila bych nízké skříňky nejspíš v bílé barvě, celkově bych pokoj ladila do světlých barev.
žlutou jsem právě měla doted, chtela bych nejakou změnu, okno přímo pod stůl se mi moc nelíbí z důvodu pak nemožnosti otevřít okno
Proč nejde otevřít okno, když je pod ní stůl? Okno je nízko? Děti měli taky v pokoji dlouho žlutou, proto jsme ji vymněnili za světlounce zelenou, taky neni špatná. Hlavně by měla mít světlý odstín. Je to hodně o doplňkách. Stůl nemusí stát přímo pod oknem, může být na dlouhé stěně, ale tak, aby světlo dopadalo co nejvíc na stůl.
Okna jsou ode zdi ke zdi, nebo zbývá pár centimetrů po straně? Chcete dvoulůžko, nebo stačí devadesátka? Jak často chodí kamarádky na návštěvu, přespávají někdy? Kolik potřebujete skříní na oblečení?
K těm barvám, já bych se fialové nevzdávala, existují i světlejší odstíny. Je důležité, abyste se v pokoji cítila jako doma. Z vlastní zkušenosti vím, že i krásně vymalovaný pokoj nepotěší, když se v něm prostě necítíte. Šla jsem do podnájmu na krátko, tak jsem nechtěla zbytečně malovat. Barva je sice na pohled hezká, ale pokaždé, když přijdu, mám pocit, jako bych šla jen na návštěvu.
doplněno 24.07.10 17:20:A nezapomeňte, na kratší stěny použít tmavší nebo výraznější odstín či vzor, než na dlouhých stěnách. To opticky zkrátí dlouhou nudli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.