Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu na chodbě

Od: honzapm odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny zdejší odborníky a duše ochotné poradit. Mám obývák nad nevytápěnou chodbou u vchodových dveří. V této chodbě je opravdu pořádná zima a na podlaze obýváku je v té části skutečně chladno. Uvažuji o zateplení stropu chodby nějakými 20 cm vaty s tím, že se to celé zakryje SDK - chodba má nějaký 5 x 1,5 m.

A teď má otázka: patří do této sestavy někam parozábrana? Nad vatu?

Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pohled ze spodu:

Nevytápěná chodba, studená místnost, sádrokarton, rošt na sádroš, tepelná izolace, vlastní strop, podlaga ve vytáěné místnosti.

Pochopil jsem dobře Váš záměr?

Parotěs není třeba, nebude tam docházet ke kondenzaci.

Napsal jsem "tepelná izolace", páč klidně může být nalepen polyš s lepidlem perlinkou a štukem. Vždy je více možností.

honzapm
hodnocení

Milane děkuji, jste dobrá duše těchto stránek. Pochopil jste to správně. Ano nemusí to být vysloveně vlna, jen to potřebuje dodat nějakou tepelnou izolaci. Ještě jednou díky

Pane Honzo, děkuji za poděkování.

Přeji jen pohodovou práci.

km
hodnocení

2x

parozábrana je tam zbytečná

0rion
hodnocení

1x

Pokud se vám na studeném stropě chodby neprojevuje nějaká vlhkost pocházející z horní místnosti, tak není důvod, aby k tomu docházelo po zateplení. Parozábrana mi tedy přijde nadbytečná. Ale je to jen můj názor.

hodnocení

0x

Na vasom mieste osadim alebo zapnem v tej chodbe radiator, najma ak su na prizemi aj ine obytne miestnosti. Este tak mozete usetrit na kureni, takto mate zbytocne uniky smerom do chodby. Vytvarat v dome zony s vyrazne odlisnou teplotou je koledovanie si o problem.

hodnocení

0x

Je to váš dům nebo bytový dům?

Ano - strop chodby zateplit - jenom pozor na majetkové vztahy, pokud jde o bytový dům.

A také bych tam osadil radiátor - jen pro temperování, jak píše @peter.

honzapm

Víte bohužel je to chodba hned za vstupními dveřmi a ty nejsou příliš těsné. Navíc nad nimi je takový pěkný a ozdobný prvek z barevných skel, který také izoluje úplně naprd :(

Pořád nevím.

Je to váš dům nebo bytový dům?

Pokud bytový, tak jsou to společné prostory a trochu složitější vztahy. Ale zase - když to vyjde, složí se na akci všichni.

Koneckonců - teplo z radiátoru na chodbě jim půjde nahoru ... pokud je otevřené schodiště ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]