Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny zdejší odborníky a duše ochotné poradit. Mám obývák nad nevytápěnou chodbou u vchodových dveří. V této chodbě je opravdu pořádná zima a na podlaze obýváku je v té části skutečně chladno. Uvažuji o zateplení stropu chodby nějakými 20 cm vaty s tím, že se to celé zakryje SDK - chodba má nějaký 5 x 1,5 m.
A teď má otázka: patří do této sestavy někam parozábrana? Nad vatu?
Díky
Pohled ze spodu:
Nevytápěná chodba, studená místnost, sádrokarton, rošt na sádroš, tepelná izolace, vlastní strop, podlaga ve vytáěné místnosti.
Pochopil jsem dobře Váš záměr?
Parotěs není třeba, nebude tam docházet ke kondenzaci.
Napsal jsem "tepelná izolace", páč klidně může být nalepen polyš s lepidlem perlinkou a štukem. Vždy je více možností.
Je to váš dům nebo bytový dům?
Ano - strop chodby zateplit - jenom pozor na majetkové vztahy, pokud jde o bytový dům.
A také bych tam osadil radiátor - jen pro temperování, jak píše @peter.
Víte bohužel je to chodba hned za vstupními dveřmi a ty nejsou příliš těsné. Navíc nad nimi je takový pěkný a ozdobný prvek z barevných skel, který také izoluje úplně naprd ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.