Dobry den, mam plynovy kotel nastaven na 50 stupňů a kdyz se sprchujeme, tak kolísá teplota vody. Dve minuty teče tepla, pak vlazna. Ke kotli mame zásobník 120L. Cidlo mam vlozeno az na doraz 30cm od horni hrany zásobníku Vaillant a cirkulace mi zacne tocit po vstuou do koupelny. Nevite, co je spatne? Kde by se mohla voda promichavat?
Zásobník original vaillant? Tatramaty mívaly tenhle problém kvůli rozpadlé trubce ,která bere telplou vodu. Po ustálení odběru se teplota zvedne nebo stále jen vlažná?
rostab
Originál Vaillant. Sprchuji se 5 minut. Prvni minuta teče tepla, pak trosku spadne teplota vody a ke konci je teplejší navrat k té prvotní. To poizivame ted sorchovou hlavici s filtry kvuli tvrdosti vody, která ma nízký prutok
Podle mne by to mohlo být jednak tím, že čidlo teploty TV je umístěno hodně vysoko a jednak tím, že nahříváte vodu jen na 50°C.
Začnete se sprchovat, teplota v zásobníku poměrně rychle klesne pod 50°C (nevím jakou hysterezi má čidlo) a kotel začne nahřívat. Vzhledem k objemu zásobníku a výkonu kotle se voda poměrně rychle dohřeje a zase je "teplejší" než před chvilkou.
Zkusil bych nastavit na zásobníku TV vyšší požadovanoui teplotu (60°C) a teplotní čidlo bych umístil níže. Pokud to nepomůže, pátral bych dál.
rostab
Cidlo je umisteno dle navodu co nejvice dolu v prostoru pro cidlo, ale je pravdou ze se nachazi v poslední horní tretine.
rostab
Tak pardon, zpetna klapka tam je. Dival jsem se radeji pro kontrolu na fotky a nasel mosaznou zpetnou klapku pred kulovým ventilem do zásobníku.
2024: máme taky 120L zásobník, ohřívaný kondenzakem, teplotu mám jen 42°C v létě a příjemných 46°C v zimě a žádné kolísání nepozoruju, respektive někdy se dá v průběhu sprchování postřehnout lehké zvýšení teploty po sepnutí kotle, ale nic rušivého. Sprchujeme se jen "horkou" bez studené. (Nízké teploty kvůli legionele se neobávam, kotel jednou za 10 dní krátce nahřeje myslím na 70, navíc slouží pro 8 lidí, takže voda je tam jen pár hodin).
Teď čtu o té cirkulaci po vstupu do koupelny - zkuste ji spustit s větším předstihem ... Pokud by to projev odstranilo, cirkulace prostě chvíli po svém spuštění promíchá obsah zásobníku, což se projeví ochlazením výstupu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.