Dobrý den, můžete, ale výsledek není jednoznačný, tak doufejte, že správně odhadnete potřebnou koncentraci. Zdravím!
doplněno 06.01.26 18:12:
pegos - do vody ve WC strčte ještě kus polystyrenu, aby se měl případný led, kam roztáhnout/zmáčknout polystyren (mám to s úspěchem vyzkoušeno v kovové/plechové váze na hrobce).
Do WC mísy dám 3 až 4 lžičky soli. Stojí to pár haléřů. Do umyvadel jsem nikdy nic nedával a ani mě to nenapadlo. Je tam trocha vody a jestli máte plastový sifon, ten to přežije. Ale klidně sul taky. Akorát nevím jak sůl a případný kovový odpad
Myslím to tak, že jsem viděl už víc chatek, kde bylo umyvadlo vyvedené k záhonům do trativodu, majitel/ka lil/a do umyvadla nejrůznější svinstva, bělidla a jiné saponáty a hrozně se divil/a, že se kytkám na záhonech nějak nedaří.
Takže je dobré vědět, kam ta voda jde. Jestli do veřejné kanalizace, nebo vlastní biočističky (kde to bakterijky taky určitě ocení), nebo do záhonu.
Jak to má tazatel nevím, to už si určitě posoudí sám líp.
gilhad nepřekrucuj to, nepíšu, že jim to dělá dobře, jenom, že jim sůl nevadí, jako příklad jsem napsal, že silnice jsou prosolený a příkopy a chodníky jsou zarostlý pořád.
Ideální je vybrat co nejvíce vody a dát sůl. Odpad pak ne zamrzne a sůl zase odpad "utěsní" proti zápachu, ale jen částečně, bohužel. Ekologické nebude bohužel nic. Líh (kapalina do ostřikovačů) je jeho k ničemu, odpaří se a nic z toho.
My sme to pred prechodom na temperovanie sms riadenym elektrokotlom robili inak : vysat vodu zo sifonu klystyrom alebo velkou striekackou a nahradit starou nemrznucou zmesou z auta. Po prichode opacny proces. Vydrzi to viac, ako solny roztok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.