Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrznutí na chalupě

Od: pegos odpovědí: 20 změna:
Mohu nasypat sůl do wc a umyvadel na chalupě proti zamrznutí?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ano, běžně se tělá.

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, můžete, ale výsledek není jednoznačný, tak doufejte, že správně odhadnete potřebnou koncentraci. Zdravím!

doplněno 06.01.26 18:12:

pegos - do vody ve WC strčte ještě kus polystyrenu, aby se měl případný led, kam roztáhnout/zmáčknout polystyren (mám to s úspěchem vyzkoušeno v kovové/plechové váze na hrobce).

tm
hodnocení

5x
Do WC mísy dám 3 až 4 lžičky soli. Stojí to pár haléřů. Do umyvadel jsem nikdy nic nedával a ani mě to nenapadlo. Je tam trocha vody a jestli máte plastový sifon, ten to přežije. Ale klidně sul taky. Akorát nevím jak sůl a případný kovový odpad

hodnocení

4x

Vždy, když bylo třeba, jsem sypal sůl do mísy. Do umyvdla ne, páč jsem sifon vyprázdnil a ucpal hadrem.

pecenkav
hodnocení

2x

Já z WC vyberu vodu a pak tu díru ucpu koulí z hadrů v igelitovém pytlíku proti smradu.

Neplýtvám solí, ani ničím nemrznoucím do auta a navíc pro gilhad je to i ekologický.

Taky jsem to dříve dělal, někdy i zapomněl na vše, jako letos.

hodnocení

0x

Tomu WC či umyvadlu to nejspíš nijak neublíží, ale kde ta sůl skončí, až ji na jaře spláchnete?

Rostlinám sůl dobře nedělá.

pecenkav

Myslíš, že to je na trávě v příkopech u silnice znát a nebo to tý trávě nikdo neoznámil, že jí ta sůl má vadit?

Myslím to tak, že jsem viděl už víc chatek, kde bylo umyvadlo vyvedené k záhonům do trativodu, majitel/ka lil/a do umyvadla nejrůznější svinstva, bělidla a jiné saponáty a hrozně se divil/a, že se kytkám na záhonech nějak nedaří.

Takže je dobré vědět, kam ta voda jde. Jestli do veřejné kanalizace, nebo vlastní biočističky (kde to bakterijky taky určitě ocení), nebo do záhonu.

Jak to má tazatel nevím, to už si určitě posoudí sám líp.

pecenkav
Tak nepiš o soli, když máš na mysli nejrůznější svinstva,

Tazatel se ptal na sůl.

pecenkav

Reagoval jsem na to tvoje : Rostlinám sůl dobře nedělá.

Mám to chápat tak, že jsem se mýlil a sůl rostlinám dobře dělá? Jako fakt?

návod, jak debatu odsunout jinam...

pecenkav

gilhad nepřekrucuj to, nepíšu, že jim to dělá dobře, jenom, že jim sůl nevadí, jako příklad jsem napsal, že silnice jsou prosolený a příkopy a chodníky jsou zarostlý pořád.

Tak už přestaň vymýšlet.

jendad
hodnocení

0x
Spíše v kastrolu uvařte vodu a pak v ní rozpustte sul a udělate solanku. Tu pak nechat zchladnout a pak do zachodu.

jenda
hodnocení

0x
Nalévám trochu zimní směsi do ostřikovačů.

trtr
hodnocení

0x
Ideální je vybrat co nejvíce vody a dát sůl. Odpad pak ne zamrzne a sůl zase odpad "utěsní" proti zápachu, ale jen částečně, bohužel. Ekologické nebude bohužel nic. Líh (kapalina do ostřikovačů) je jeho k ničemu, odpaří se a nic z toho.

hodnocení

0x

My sme to pred prechodom na temperovanie sms riadenym elektrokotlom robili inak : vysat vodu zo sifonu klystyrom alebo velkou striekackou a nahradit starou nemrznucou zmesou z auta. Po prichode opacny proces. Vydrzi to viac, ako solny roztok.

hodnocení

0x

Hlavně vypusťte vodu z nádržky na splachování ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]