Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji do domu dostat kuchyňskou pracovní desku o délce 3,7 metru. Mám vozík za osobák s ložnou plochou 2 m. Deska bude vážit předpokládám asi 60 kg. Myslíte, že jí je možné bezpečně převézt, tak aby se jí nic ani okolí nestalo? Taky je otázka, jak jí tam pořádně uchytit. Kurtny mám.
Děkuji.
V tomto případě bych se toho vůbec nebál. Deska má 60 kg, takže těřiště bude za nápravou tak 35cm. To musí tlama udržet. Navíc rozložené na celou plochu. O kolk bude víz za napravou? O 10kg?
A pokud nepojede po dálnici 130km/h, tak nehrozí ani druhý problém, že se mu vozík rozkmitá.
Jo pokud fakt pojede větší rychlostí, tak to bych ze dva pytle malty do toho dopředu vozíku přihodil.
Normálně to dejte na hrany vozíku co nejvíc dopředu, ale tak aby to v zatáčkách netrefilo auto. Předpokládám, že aspoň 50cm dopředu vejde + 2m na vozík, taže vám zbude max 120cm na konci. To je v pohodě. Podložte to dekama ať se vám to neodře. A něco dejte i mezi kurtnu a desku (hadru, plát gumy apod.). Hlavně na hrany desky, ať se vám neotlačí kurtna do materiálu. Buď dáte jen dvě kurtny napříč a bude to stačit. Což bych předpokládal. Přitáhnete a zkusíte jestli nemá tendenci cestovat. Jestli jo, tak přidáte další kurtny. Přitahovat fest, ale s citem. Kurtna je potvora, snadno se to přežene.
A na konec přidělejte červený fáborek. Třeba isolepou. Nebo gumicukem.
Vezl jsem na 140cm vozíku 4m koberec a taky to šlo.
Vy byste to vezl na střeše. Otázka je proč by to měl dělat tazatel, když má delší vozík, než kolik dokáže roztáhnout příčníky.
Treda proto že nemusí manévrovat s vozíkem a nemusí to trčet metr dozadu přes vozík? Spíš nevíme jsestli má tazatel střešní nosič ...Kuchyňská sedka se do váhy vejde, vezli jsme na střeše třeba i 4m koberec
Dobře pánové. Vzdávám se. Máte pravdu. Za jistých okolností je střecha lepší alternativa.
...kterou od té doby co mám vozík neustále u baráku, nepoužívám. Protože na hatchbacku mám příčniky jen asi metr.
Zdravím, pokud to máte z nářezového centra či od stolaře, tak si to nechte nejlépe odvézt jejich dopravou. Když nespěcháte a není to přes půl republiky, tak je to často za pár stovek -> ochrana při převozu v dodávce či náklaďáku je úplně jinde.
Jinak pokud je to klasická DTD lamino postforming kuchyňský deska (zaoblený nos), tak určitě podložit deskami v celé délce, použít staré deky, gumové bločky, pod kurty. Na vozík bych to dal ideálně skrz (pokud lze oddělat čela a udělat "plaťák", jinak asi vložit desky dovnitř (budou pod úhlem) a celá deska taky (konec bude v luftě, samozřejmě podložen alespoň 3 palcovými deskami), nebo udělat rošt přes hranu vozíku na délku, položit aby byla co největší rovnováha a při zatáčení vozíku nedošlo ke kontaktu s vozem, resp. jeho kufrem (na to pozor, ideálně vzadu na desce udělat pořádnou bakuli z deky), kurtovat nejméně na 2, ale lépe 3 místech spodem vozíku. To že se musí jet i přesto s citem psát nebudu,
Pokud bude něco trčet ven, určitě dejte praporek, vestu či červený hadr a to i pokud to "plní" zákon (je to lepší)! Nebudou se tak lepit na "prdel" při jízdě.
Proč ne, pokud to dobře naložíte, pojedete pomalu, podle zatížení vozíku, dovezete to v pořádku.
Pan ra20z® má naprostou pravdu, asi taky již viděl, jak se rozhoupá vlek a převrátí se, někdy i s autem.
Dobré rozhodnutí, dejte to vyřezat, dělají to kvalitně, páč to dělají často.
Při pomalé jízdě se vozík nerozhoupe.
(mnozí vozí i dlouhé roxory na vleku)
Ja by som to teda nerezal, take vyrazne oslabenie materialu a dynamicke namahanie skonci zlomenim. Jedine priskrutovat zdola hranolceky z tvrdeho dreva alebo nejake uholniky / jeklaky.
Tak strana do prostoru chce nechat olepit. Je otázkou, zdali to v hobby mega marketech dělají. Já nevím, já tam nechodím. Ale klasická pracovní deska má přední hranu zakulacenou a zespodu ještě asi deset centimetrů ochranu proti vodě, či páře. Pokud to v obchodě nenalepí, jde to doma vcelku jednoduše Chemoprénem.
No chemopren je na tu melaminku. ABSku v tl. 1 mm ještě snad nějak člověk zbastlí, ale 2 mm už neudržíte a ten Chemopren taky ne (určeno výhradně pro lepidla typu EVA či PUR do olepky) . Řez bych když už tak zatřel nějakým lepidlem na dřevo a pak asi nanést silikon a kovovou lištu jako na obrázku. Ještě by se dal místo silikonu použít tmel na spoje pracovních desek, ale to je malá tuba a vydatnost nula nula prd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.