Nejste přihlášen/a.
chci si koupit nějaký záložní zdroj k čerpadlu u kotle na tuhá paliva pro případ výpadku el .energie.Máte někdo něco vyzkoušeného .Díky
0x
Obecně běžné ups pro počítač s hranatým výstupem pro čerpadla vhodné nejsou. Já na to nedbám a používám... Ale jedná se o nějakej starší typ APC s trafem na výstupu, takže tam z těch obdélníků tolik ostrého asi nezbyde a výstup bude trochu kulatější. Mám na tom jak regulovatelné willo, tak záložní noname klasické čerpadlo s běhovým kondikem, tak elektroniku se servem třícestného ventilu Meibes. Nikdy to nebylo potřeba, jen to občas na chvíli pro jistotu vytáhnu ze zásuvky a potrápim všemi provozními stavy, vše normálně funguje, jen asi ten servoventil trochu vrčí.
Jen se tam už 3 roky chystám dát pořádnou baterku ... Do UPSky jsem akorát doplnil voltmetr a, už ani nevím jak, upravil, aby se nedala vypnout.
0x
Přečtěte si zde : Použití záložních/...
Oběhová čerpadla mohou odebírat 1,5 - 5násobek jmenovitého výkonu. Po zapnutí čerpadla z klidového stavu s tím musíte počítat a určitě i s rezervou (ojeté čerpadlo bude potřebovat na rozeběh více výkonu než nové, záleží také kolik pater tlačí čerpadlo vodu nahoru). Ten záložní zdroj si určitě hlídá výstupní proud a moc Vám nedovolí ho překročit. Nechal bych si poradit tam ,kde se na to specializují. Absolutní prioritou je, aby Vám to fungovalo v momentě, když vypnou proud.
I když pravda, před lety jsem se taky domníval, že v obytném přívěsu využívaném 2-3 týdny ročně se solarem na střeše mi budou stačit i 2 nejlevnější startovacky po 44Ah, že dřív chcípnou věkem, než cyklováním. No, dvakrát jsem se musel spálit, vždycky odešly o dovolené druhý rok
S tou starší z auta bych se trochu bál na zálohování, taky jsem to zamýšlel, ale nemám odvahu v nejhorší okamžik zjistit, že baterka, která v autě dosloužila do stavu cca 25% původní kapacity, odešla úplně... Hmm, takže zrovna letos tam mám starší 7Ah agmko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.