Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem si zakrývací plachtu na bazén o průměru 305 cm(bazén s nafukovacím límcem). Je to plachta z Marimexu, ale nepasuje. Je malá. Po bližším ohledání jsem zjistil, že jak na bazénu, tak i na plachtě je sice rozměr 305 cm, ale taky 10´x30´´(bazén) a 10´x 12´´(plachta). Můžete mi prosím někdo přeložit tyto palcové rozměry?
doplněno 24.07.10 13:05:díky
hope,
... takže český palec = anglický coul ( " ) = 25,4 mm
... a jak je na tom ten palec slovenský? ( Nic proti Vladovi, ... ať je také trochu legrace, ne?
)
slovensky palec, moze mat aj viac. Zalezi na nesikovnosti a velkosti kladiva. Niekedy aj od poctu vypitych
vlado,
takže závěr je úplně jasný.
Velikost ( nejenom slovenského ) palce je ( zcela jednoznačně :D ) závislá na:
... na velikosti použitého kladiva
... na počtu vypitých ( případně podpořených např. "lahodnú Borovičkú s horcom" )
... na zvolené počáteční razanci dopadu toho kladiva
... ale zejména pak na míře konečného selhání kontroly rychlosti dopadu toho kladiva
Takže mám dojem, že velikost jednoho ( anglického, slovenského, ale i českého ) palce je ... jednou pro vždy ... už konečně
jednoznačně daná. :D
... zdravím Slovensko
Příspěvků k pobavení je tu dost, ovšem ani jeden (včetně mého), který by dokázal srozumitelně odpovědět na zadaný dotaz. Pro mne je také záhadou jak může mít kruhová plocha rozměr a x b a ne jen průměr nebo poloměr.
Aj preto je tu tolko zabavy. Z dotazu je zrejme, ze kruhovy tvar ma len bazen.O plachte sa to tvrdit neda. No, vyrobok v tvare kruhu s rozmerom axb nemusi byt zahada.Napr.a=priemer, b=hrubka materialu. **
Ano Miljane, mám stejný názor.
Bazén má 10´x30´´, tedy v centimetrech 305 průměr x 76cm výška.
Plachta má stejný průměr (podle průměru bazénu) x 12 palců, tedy přibližně 30cm na přetažení přes okraj bazénu...
Zvedavec: moje srovnání palce s inchem v mé první reakci bylo trošku ironické, nicméně díky za vysvětlení, příště přidám ještě xichtík , aby bylo jasné, že nejsem úplný blb,OK?
Vlado: Díky za Tvůj nadhled na národnostními otázkami, dál nebudu komentovat...
No konečně rozumná odpověď. Plachta má stejný průměr jako bazén a navíc 30 cm přes okraj - tak proto bude asi menší jak uvádí tazatel!
Ano, pan Cyril opět ve svém stylu
...nicméně koukal jsem zběžně na nabídku uvedené firmy a podobnou plachtu jsem nikde nenašel - že by nějaký partiový rozměr?
doplněno 25.07.10 22:51:... jestli tazatel límec nepřefouknul...
Jj, chápu, taky si občas nemohu nepřisadit...
Akorát, nevím jak to děláte, většinou trefujete ta správná místa - že by celoživotní trénink? :D
hope,
... já jsem to také jako ironii pochopil ... a jenom jsem to malinko dál rozvinul ... ve snaze trochu "zalaškovat".
Nic jiného v tom nebylo. A už vůbec bych si nedovolil komukoliv cokoliv vytýkat, popř. se vysmívat, či dokonce nějak napadat.
Od takového jednání se snažím držet hodně daleko, protože takové výlevy málokdy cokoliv vyřeší ... a tady navíc nebyl vůbec žádný důvod.
Mrzí mě, že moje řádky byly, bohužel, pochopeny jinak. Ale beru to tak, že i to se stává.
Pokud jsem se tedy svými řádky kohokoliv nějak dotkl, pak nešlo ani o ten nejmenší úmysl, ale jak jsem již uvedl, šlo pouze o malinké uvolnění téma. - No, nepodařilo se.
... přeji příjemný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.