Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchycení police na zeď

Od: komisarjuve odpovědí: 9 změna:
Zdravím,
potřebuji radu ohledně montáže police.
Samotná nezatížená police má cca 14 kg.
Výrobce k tomu dodal jen čtyři obyčejné závěsné plíšky a podivně krátké 1cm vruty (viz foto). Mám strach, že se to z té dřevotřísky pod vahou vytrhne.
Jaký systém použít, aby to spolehlivě drželo? Plánuju to uchytit do betonové zdi v paneláku.
Díky.

Uchycení police na zeď
Uchycení police na zeď #2
Uchycení police na zeď #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
Ne, to se z te drevotrisky fakt nevytrne. Zatizeni bude na ty vruty ciste na strih a to se driv rozpadne cela ta police, nez by se tohle vytrhlo. Jen je potreba to tam nasroubovato rovne a na prvni pokus a neprotocit to, takze dotahovat s citem.
hakloud

Přesně tak! Ale nic nebrání dát tam šroubky delší.:)

0rion
hodnocení

3x

No faktem je, že ty vrutíky jsou tedy extrémně krátké. Já bych tam pro lepší pocit dal o cca 50% delší. Případně bych otvory před zašroubováním vrutů něčím zpevnil, postačí i tvrdý lak na nehty.

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, dal bych kování Bystrica, viz:
demos-trade.cz/...

111®
hodnocení

0x

Koupit si festovní úhelníky

hodnocení

0x

Já jsem ženská, řešila bych to tak, že bych na mobil vyfotila, zítra zašla do OBI nebo někam a s prodavačem bych to prodiskutovala. On by mi nabídnul a prodal, za pár šestek, něco co udrží polici i s knivami. Určitě má mnoho materiálu na pověšení těžké police.

hodnocení

0x

Taky bych nebyl klidný. Obzvlášť pokud bych to měl mít v noci nad hlavou. Problém nevidím ani tak ve vrutech, ale v materiálu police samotné. Poctivá dřevotříska je v pohodě, ale zrovna dnes u nás přišla na řadu oprava "akční komody za výhodnou cenu". Ošizená je všude. Při pokusu o nadlehčení skříňky se nejdřív začal bortit horní díl tak jsem se ji pokusil posunout na instalovaných kluzácích - výsledek: jeden kluzák zůstal stát a dřevotříska se kolem něj rozestoupila jak Rudé moře. Pokud máte takovou kvalitu "dřevotřísky" jako já, nespasí Vás ani 30 mm dlouhé vruty. Osobně bych dal vruty rozhodně delší, než dodal výrobce a díru předvrtal tenkým vrtákem, aby se to celé neštíplo.

hodnocení

0x

Krátký šroubečky je jeden problém, ale velice snadno řešitelný, delší se dají koupit velmi snadno. Podstatně větší problém bych viděl, pokud nejsou plechy zadlabaný do hrany.Protože když se našroubují na hranu, tak po pověšení bude skříňka sedět na plíšcích a o sílu závěsných plechů bude od stěny, což je tedy hnus velebnosti.

Jen to chce při šroubování delších šroubů napřed stáhnout lamino v místě šroubování truhlářskou svěrkou, aby se zabránilo prasknutí lamina při šroubování., taky bych plechy nedával na úplný roh, jak je namalovaný v návodu.

krtek6
hodnocení

0x

Zde je názorná ukázka toho, že 9/10 lidí neví jak funguje fyzika.. ty přibalené vruty a uhelníky jsou přesně dimenzované proto, abych když to bude přikotvené ke zdi, tak se skříňka nepřevalí na zem vlastní vahou a následně to do 14kg pokud na ní ten tah vyvinu...tzn...pokud ji přikotvím ke zdi a pověsím se na na ni jak opice A snažíct se jí VYTRHNOUT ze zdi silou 14kg a větší tak se skříňka ze zdi vytrhne a čelní stěnou potká zem...to samo pokud skříňka bude X cm nad zemí a pokud se ji budu snažit ZAVĚŠENÍM se za dostat k zemi, tak opět bude problém pouze v momentu viz. předešlý bod...pokud použiju delší vrut, tak pouze zvýším pevnost na zavěšení...tzn... delší vrut = pokud ta skříňka bude zavašená v cca 1,5m metru ode ze mě a já se na ní pověsím jak opice, tak ve svislém TLAKU (ne tahu) tě to udrží i s tou skříňkou..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]