Nejste přihlášen/a.
Taky bych nebyl klidný. Obzvlášť pokud bych to měl mít v noci nad hlavou. Problém nevidím ani tak ve vrutech, ale v materiálu police samotné. Poctivá dřevotříska je v pohodě, ale zrovna dnes u nás přišla na řadu oprava "akční komody za výhodnou cenu". Ošizená je všude. Při pokusu o nadlehčení skříňky se nejdřív začal bortit horní díl tak jsem se ji pokusil posunout na instalovaných kluzácích - výsledek: jeden kluzák zůstal stát a dřevotříska se kolem něj rozestoupila jak Rudé moře. Pokud máte takovou kvalitu "dřevotřísky" jako já, nespasí Vás ani 30 mm dlouhé vruty. Osobně bych dal vruty rozhodně delší, než dodal výrobce a díru předvrtal tenkým vrtákem, aby se to celé neštíplo.
Krátký šroubečky je jeden problém, ale velice snadno řešitelný, delší se dají koupit velmi snadno. Podstatně větší problém bych viděl, pokud nejsou plechy zadlabaný do hrany.Protože když se našroubují na hranu, tak po pověšení bude skříňka sedět na plíšcích a o sílu závěsných plechů bude od stěny, což je tedy hnus velebnosti.
Jen to chce při šroubování delších šroubů napřed stáhnout lamino v místě šroubování truhlářskou svěrkou, aby se zabránilo prasknutí lamina při šroubování., taky bych plechy nedával na úplný roh, jak je namalovaný v návodu.
Zde je názorná ukázka toho, že 9/10 lidí neví jak funguje fyzika.. ty přibalené vruty a uhelníky jsou přesně dimenzované proto, abych když to bude přikotvené ke zdi, tak se skříňka nepřevalí na zem vlastní vahou a následně to do 14kg pokud na ní ten tah vyvinu...tzn...pokud ji přikotvím ke zdi a pověsím se na na ni jak opice A snažíct se jí VYTRHNOUT ze zdi silou 14kg a větší tak se skříňka ze zdi vytrhne a čelní stěnou potká zem...to samo pokud skříňka bude X cm nad zemí a pokud se ji budu snažit ZAVĚŠENÍM se za dostat k zemi, tak opět bude problém pouze v momentu viz. předešlý bod...pokud použiju delší vrut, tak pouze zvýším pevnost na zavěšení...tzn... delší vrut = pokud ta skříňka bude zavašená v cca 1,5m metru ode ze mě a já se na ní pověsím jak opice, tak ve svislém TLAKU (ne tahu) tě to udrží i s tou skříňkou..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.