Nejste přihlášen/a.
Poradil by někdo vhodný způsob, jak snadno zadělat otvor ve stropě vytvořený kvůli výměně potrubí? Jedná se o díru asi 80x40cm nepravidelně a zubatě vyříznutou ve stropě z prken pobitých omítnutým rákosem. Oprava nemusí být vzhledově dokonalá, jde o chodbu a v místě stojí vysoká skříň, v podstatě požadavek je jen aby tam nebyla díra a neprasilo se odtamtud a moc to nestálo
Tak nevím, jestli otvor zvětšit na pravidelný obdélník a plnohodnotně zakrýt třeba osb či jinou deskou pobitou perlinkou a omítnout, nebo tam vlepit jen sadros, sololit případně polystyren a pretmelit jen okraje. Nebo nějak úplně jinak? Díky
2x
Kdybych to měl dělat já, podle situace bych nahoru mezi trámy našrouboval kovové profily ve tvaru L nebo dřevěné latě a na ně prkna přes otvor. Pokud by otvor nebyl mezi trámy, tak pár prken shora a na ně do otvoru zespodu pak našroubovat kousky prken s nějakým kusem pletiva a nahodit maltou. Jediný účel, který bych tím sledoval, aby to mělo přibližně stejné vlastnosti jako ostatní stropní konstrukce.
Každopádně by pomohl obrázek a uvést požadavky na kvalitu provedení.
0x
Já bych dal shora prkna, ať to nikdo omylem neprošlápne a zdola cokoli, třeba papundekl, aby to na pohled vypadalo přibližně rovně, a pak to případně přemáznul/přestříknul omítkou (co máte a vyjde vám snazší/levnější).
Zubaté nepravidelné okraje by nebyly vidět ani z jedné strany a vystaráno.
Pokud je teda cílem co nejlevněji a nejsnáz.
0x
nepopisujete skladbu stropu, ale předpokládám, že to je klasika: trámy na tom prkna, na tom rákos a omítka.
zaklopit prknama, nejlépe stavebním nehoblovaným řezivem a nechat mezi cca 1 cm mezery. prkna netlouct (!) hřebíky, ale šroubovat vruty, otřesy by mohly způsobit mnohem větší škodu. pak do hotového zaklopení našroubovat síť vrutů a namotat hustě vázací drát, udělat takovou pavučonu, a nebo lépe koupit kousek rábic pletiva (je to nedlouho co jsem si v železářství řekl přesně tolik kolik jsem potřeboval). pak udělat masnou jádrovou omítku a tak natřikrát nahodit. najednou to nepůjde, popadalo by to. a pak už dle libosti shladit nebo natahnout štukem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.