Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuji poradit. Máme starou eternitovou střechu asi 50 let starou, u střešního okna zatéká, někde to prosakuje, můžete mi poradit jak a čím mám zalepit díru na střeše, popřípadě, jak se vyměnuje eternitová deska, postup a tak, případně jaké materiály na zalepení mám koupit, nejsem žádný kutil, prosím o radu, děkuji...Na novou střechu nemám, díiy..
svépomoc na nic - pokrývače který pozná příčinu anebo odkryje plechování kolem střešního okna a bude vědět zda je plechování poškozeno, nepíšete zda šablony nebo vlnka , ale po 50 letech je oboje jako perník takže budete muset koupit nové šablony nebo vlnky / pokud je budete sundávat - jako že pravděpodobně ano/, ale řemeslník Vám vše řekne...
Souhlas s 8976. Životnost etrnitu je cca 40 let. Nátěry jsou k ničemu. Flikování (výměna par šablon) taktéž, více škody než užitku. Starý eternit je křehky, jeden vyměníte a dalši 3 prasknou. Nejlepší řešení je výměna krytiny.
doplněno 24.07.10 09:54:...když ale nejsou finance, tak to je problém...
Opravdu je nejlepší výměna krytiny. Já se to taky snažil flikovat, a nebylo to k ničemu. Skončilo to flekem na novém stropě a posléze novou krytinou.
Pokud máte plechování v pořádku, a chtěl by jste něco podobného eternitovým šablonám, tak se prodává, a někteří pokrývači to dělají, krytina jménem Capacco. capacco.cz/... Spotřebujete jen tu krytinu, a folii pod ní. No a není drahá. To si ale zjistěte u výrobce nebo u některého pokrývače, který s tím pracuje.
Má tvar eternitových šablon, velmi podobně se s ní pracuje, má černou barvu, je pochozí i v zimě-nekřehne. Má jednu velkou nevýhodu - když do ní v létě praží slunce, tak trochu smrdí. Neumím si představit, že bych do takové střechy dal střešní okno. Nicméně mám ji zatím rok, a třeba se to časem "vysmrdí", Hi.
Dobrý den
Rovněž jsem měl problém se zatékáním asi 40 let staré eternitové střechy. Vyřešil jsem to před 3 lety následujícím způsobem :
1. Odstranil jsem lišejníky - napustil 2X sanalem, po 2 napuštění jsem vše odstranil ocelovým kartáčem.
2. Pokud jsem chtěl něco utěsnit, kde mi zatékalo použil jsem polyuretanový klempířský tmel Soudal.
3. Opravený a hlavně čistý eternit jsem napustil penetračním nátěrem Barlet a pak jsem použil barvu Bakrylex(2x)
Po opravě je vše jak má být ani velké bouřky nic nezmůžou
Řemeslníka žeňte klackem s hřebíkem. Už jen tento portál ukazuje cenu za materiál a ne za práci. Což je vysoce korektní. Pokud stojí materiál 40 000 tak vás natahnou o 90 000 + DPH.Zatéká? Proč zatéká? Kolem vikýře nebo komína jsou zaneseny kanálky.Vyčistit tlakovou vodou ,drátem s háčkem. Eternit je věčný. Fouká voda pod šablony? Bude nutné je utahnout.Do direk pro perka zašroubovat vruty aku vrtačka ,přemáznout klempířským černým tmelem,šablona nedosedá? Podložit páskem pásky šindele a horkovzduchem zatavit.Pokud je odskok moc cca 1 cm - montážní pěna ,pak oříznout a přetahnout tím tmelem. Za měsíc jste hotov . Shnilý krov - použijte suché desky s leva s prava a ze spod.- nahradíte trám-rovinu doladíte kusem plovoucí podlahy dutinu vyplníte montážní pěnou -zbytečně..To shnilé taději odřízněte.Ta provizorka Vás přežije. Takhle jsem opravoval střechy na svém v Jeseníkách a stále to drží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.