Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám ve sklepě kotel Viadrus a po smrti manžela se v něm učím topit. Topím pouze břízou, protože nemám větší skladovací prostory pro jiné tvrdé dřevo. Nedokážu zredukovat teplotu ať dělám co dělám. Dolní dvířka jsou zavřená, vrchní dveře včetně klapky také, stejně tak komín je zavřený. Teda toť otázka, protože si myslím, ať páčku zatáhnu k sobě, nebo od sebe není v tom žádný rozdíl. Kotel mám večer na 80 stupních a mám strach že bouchne, radiátory jsou rozpálené že na nich neudržím ruku. Přemýšlela jsem zkusit jiné tvrdé dřevo, třeba s větší vlhkostí, ale zase si myslím že bych byt nevytopila. A nebo dřevo namočit aby nemělo takovou výhřevnost? Už si vážně nevím rady. Poraďte prosím, děkuji předem za každou radu.
Tak desítku určitě nemáte-neexistuje.Takže těžko radit.Ale jestli to předtím normálně topilo tak vám asi netěsní nějaký přívod vzduchu,popř není ještě nějaká klapka na komíně.Chtělo by to fakt nějakého souseda který má podobný kotel.Hlavně tam nedávejte vlhké dřevo nebo bude dotaz "zadechtovaný kotel,komín"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.