Nejste přihlášen/a.
Současná cena je 1390,-Kč/MWh i s DPH + stálé platby a končí někdy 3/26. Dodavatel navrhuje novou pevnou cenu na dva roky cca 1180,-Kč i s DPH/MWh + stále platby. Prodloužení a tudíž nová cena by ale platila ihned, tudíž konec nového závazku se mi posune na zimu => nevýhoda pro jednání o lepší ceně na příště.
Vzali byste to? Dosud jsem se vždy vázal pouze na rok, u elektřiny na roku dva. Nevyplatí se to teďka "odmítnout" a počkat na ceníky 2-3/26, jestli nebude lepší cena? Děkuji.
2x
Otázka na kterou asi není jednoznačná odpověď, protože na cenu plynu má vliv mnoho věcí a mnoho z nich se nedá plánovat (kdykoli se na trhu může něco stát, co cenu "vystřelí"). Nicméně, na netu se dá dohledat, že minimálně v příštím roce se ceny nejspíše asi moc hýbat nebudou a současně, že ceny stále ještě mají potenciál klesat. Ale... ![]()
Na Zemní plyn - ceny/... se můžete mrknout, jak se pohybuje cena za MWh za posledních 5 let (dá se upravit). Může to pomoci v rozhodování.
Pokud pár měsíců počkáte, nic moc se asi nezmění a třeba budete mít o něco lepší podmínky.
Osobně fix mám. Ale beru, že toto je podle hesla 100 lidí, 100 názorů ![]()
2x
Aktuálně se můžete dostat na cenu 900 Kč/MWh bez DPH - ČEZ, EON ... na 2 roky. Zahrajte si ping pong přes retenční oddělení dodavatelů, ještě vám nabídnou bonus - peníze na účet. Smlouvat, dělat drahoty - budou se vás snažit ulovit
2x
0x
Většinou jiný dodavatel, který vás chce přetáhnout, dá lepší bonus.
Přece když řeším třeba ten tříletý fix, tak při průměrně platbě řekněme 80 tisíc ročně za plyn u rodinného domku je nějakých jednorázových 15 stovek jak plivnutí proti jiné nabídce s i jen minimálně levnější cenou komodity nebo poplatků.
To je jak nějaké odměny za založení účtu a podobné nesmysly určené tak k nalákání sociálně či duševně slabších budoucích dlužníků, nebo rozdávání bonbónů před školou.
A kdo platí míň, tak to procento hezky narůstá.
Při malých fakturách (20-30tis.) je lepší bonus než honit křečovitě nejnižší cenu.
Za rok samozřejmě, další rok bonus nedostanu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.