Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půda sklad

Od: pepiii
Zdravím, řeším otázku malého skladu v půdním prostoru.
Aktuálně je půda pravoúhlý trojúhelník. Šikmina má 350cm (střecha s plným podbitím), podlaha (cihlová) 220cm a ytongová zeď (305cm) za kterou již je bytový prostor se zateplením.
Na podlahu udělám rošt a dám osb, ale zateplovat a dávat i osb na krokve (šikminu)?
Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To záleží co tam budete skladovat. Sucho tam jistě je a pokud tam nepotřebujete teplo, je zbytečné zateplovat.

pepiii
hodnocení

A zadělat krokve nějakým OSB, ať to trosku vypadá?

Tam dejte co se vám líbí. Prkna, desky, co máte po ruce. A ta podlaha vám tak jak je nestačí?

bear

Nebo sádrokarton či na OSB ještě dát lakovanej sololit.

Hladké plochy jsou lepší na úklid prachu než třeba nehoblovaní prkna a trámy. A taky na skladování papírových krabic či plastových přepravek. manipulace je také snažší. lépe kloužou, jak je budete posunovat a přehrabovat :)

Já mám na podlaze prkna a na nich sololit.

bear,

OK, rošt z prken (po moravsky desky), na to i sololit. Ten je sice slabší, více se pak kroutí při střídání teploty a vlhkosti.

Nepočítal jsem to, ale asi sádroš vyjde levněji.

Klidně i jen difuzní fólii lze použít. Natáhnout jako plachtu.

bear

Nejsem stavař, spíš jsem to psal co by estetiku. Nevím, co je potřeba plnit, aby se to nekroutilo nebo nešla vlhkost. Asi parotěs a zateplení vatou? Jen tuším.

hodnocení

0x

" Na podlahu udělám rošt a dám osb" ...co bude pod OSBdeskou? Dopadne to asi takto.

rajce.idnes.cz/...

rajce.idnes.cz/...

" zateplovat a dávat i osb na krokve" ***bude se na půdě topit?

pepiii
hodnocení

Pod osb deskou bude rošt,folie a cihlová podlaha.
Topit se tam nebude, co tedy navrhujete?

Podle Vaší peněženky, podle Vaší estetiky, co od toho čekáte.

Osobně místo OSB bych dal sádroš. Ješ levnější a lépe se s ním dělá. Taky to lépe vypadá.

A co bude pod tou cihlovou podlahou, je tam dole vytápěná místnost?

pepii
hodnocení

Znamená to tedy že na sádroši se voda srážet nebude - pod ní dát folii? Kdežto OSB to uzavře?
Pod cihlovou podlahou je nějaký dřevěný sendvič a pod ním vata, parozábrana a sádroš

"Znamená to tedy že "... tak to určitě není, ale měl byste se poradit s někým, ohledně podlahy z OSB desek. Musí být pod deskami odvětrávaný prostor.

pepii
hodnocení

Je možné ji udělat z něčeho jiného aby vyhovovala?

Vždy je více možností řešení.

pepii
hodnocení

Zdravím vás, proto sem zde položil otázku, vždy mi tady bylo nějak logicky odpovězeno a čekal sem to i tentokrát…
Udělej to tak a tak, použij levnější/dražší varianta.
Děkuji

Jako že mám ze slabého popisu navrhnout řešení, které by Vám vyhovovalo?

Nechat podlahu cihlovou, na krokve přidělat sádroš.

Nebo mám k Vám zajet udělat místní prohlídku, když nemůžete dát foto?

pepii
hodnocení

Já po vás nepotřebuju, abyste mi dělal půdu a popis sem dal v prvním příspěvku + zbytek doplnil, na fotce upřímně nevím co uvidíte, pod sádrokarton nějakou folii?
Omlouvám se, nemyslel sem to zle, jen sem to možná blbě napsal. Děkuji

Místní prohlídka se dělá proto, aby byla rada přesnější, včetně řešení detailů, nikoliv obecná, která v některých případech nelze udělat.,

Fotka upřesní popis zadání, lépe se pak radí.

Obecně, na podlahu nemúže přijít OSB, jedině ža pod deskou uděláte odvětrávanou mezeru.

Sádroš na krokve nemusí mít pod sebou folii, páč nebudete topit na půdě, nebude tam kondenzace.

(nezlobím se, nemám proč)

pepii
hodnocení

Co je tedy možné dát na podlahu?

klidně ta cihlová podlaha, co tam je.

pepii
hodnocení

Skrz nějakou prašnost?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]