Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nízký tarif

Od: chatar odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Máme na chatě nově sazbu D57d pro vytápění přímotopy, při přechodu na tuto sazbu byl průběh tak jak má být: elektrikář, revizák a pak technik od EGD, který vyměnil elektroměr za nový s dálkovým ovládáním. Hned ze startu přímotopy spínaly jen na 8hodin pro ohřev vody, napsal jsem na Eon dotaz jestli třeba ještě neplatí nová sazba nebo jestli je háček u mě... Eon mi naspal časy 20hodinového tarifu ( ty jsme znal) a najednou přímotopy spínali, tak jak mají. Nový problém, přijedeme na chatu, uvnitř zima jako kráva, právě běží nízký tarif ale přímotopy nejedou, v domovním rozvaděči vše ok, shodil jsem jističe, nahodil a nic. Šel jsem do elektroměrové skříňky, vše ok, shodil jsem hlavní jistič, počkal pár vteřin, nahodil, doma sepl stykač a přímotopy se rozběhly.

Prosím o radu kde může být problém, po svátcích to začnu řešit jen nevím jestli se mám obrátit na elektrikáře na Eon.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chyba moze byt kdekolvek, to sa da zistit len meranim na mieste. Na pracu mate predsa zaruku, reklamujte to u montera. Informacia : stykac je cisto vo vasom majetku a nie je ziadnym sposobom kontrolovany, pridajte si tam manualny spinac, ktorym v pripade poruchy prepinania tarifov zapnete kurenie podla vasej poziadavky.

riva
hodnocení

0x

Obvykle je v hlavním rozvaděči stykač na který jsou připojeny přímotopy (a boiler) a ten se sepne v době nízkého tarifu. Toto musíte zkontrolovat dříve, než začnete cvakat vším možným.

chatar
hodnocení

Ano stykač v domovním rozvaděčí je, nový, zdá se být funkční, ale po hodinové pauze se sám nesepne, sepne až po té co v elektkroměrové skříňce shodím/nahodím hlavní jistič.

riva

Stykače jsou různé. Některé jsou i s manuální aretací ve stavu ON nebo OFF. A jiné se z této aretace po jednom cyklu přepnou do normálního stavu.

chatar
hodnocení

Mám tam tohle:

stykace.heureka.cz/...

riva

No tak v době nízkého tarifu musí být mezi svorkami A1 a A2 230V a v okýnku bude asi červená barva.

A jestli k němu jsou přivedeny 3 fáze na svorky 1,3 a 5, tak mezi nimi bude vždy 400 V. Mezi výstupními 2, 4 a 6 bude 400V jen v době nízkého tarifu.

230V už ale předpokládá jednat s opatrností, nebo to nechat na odborníkovi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]