Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu. Máme na chatě nově sazbu D57d pro vytápění přímotopy, při přechodu na tuto sazbu byl průběh tak jak má být: elektrikář, revizák a pak technik od EGD, který vyměnil elektroměr za nový s dálkovým ovládáním. Hned ze startu přímotopy spínaly jen na 8hodin pro ohřev vody, napsal jsem na Eon dotaz jestli třeba ještě neplatí nová sazba nebo jestli je háček u mě... Eon mi naspal časy 20hodinového tarifu ( ty jsme znal) a najednou přímotopy spínali, tak jak mají. Nový problém, přijedeme na chatu, uvnitř zima jako kráva, právě běží nízký tarif ale přímotopy nejedou, v domovním rozvaděči vše ok, shodil jsem jističe, nahodil a nic. Šel jsem do elektroměrové skříňky, vše ok, shodil jsem hlavní jistič, počkal pár vteřin, nahodil, doma sepl stykač a přímotopy se rozběhly.
Prosím o radu kde může být problém, po svátcích to začnu řešit jen nevím jestli se mám obrátit na elektrikáře na Eon.
Chyba moze byt kdekolvek, to sa da zistit len meranim na mieste. Na pracu mate predsa zaruku, reklamujte to u montera. Informacia : stykac je cisto vo vasom majetku a nie je ziadnym sposobom kontrolovany, pridajte si tam manualny spinac, ktorym v pripade poruchy prepinania tarifov zapnete kurenie podla vasej poziadavky.
Obvykle je v hlavním rozvaděči stykač na který jsou připojeny přímotopy (a boiler) a ten se sepne v době nízkého tarifu. Toto musíte zkontrolovat dříve, než začnete cvakat vším možným.
Ano stykač v domovním rozvaděčí je, nový, zdá se být funkční, ale po hodinové pauze se sám nesepne, sepne až po té co v elektkroměrové skříňce shodím/nahodím hlavní jistič.
Stykače jsou různé. Některé jsou i s manuální aretací ve stavu ON nebo OFF. A jiné se z této aretace po jednom cyklu přepnou do normálního stavu.
No tak v době nízkého tarifu musí být mezi svorkami A1 a A2 230V a v okýnku bude asi červená barva.
A jestli k němu jsou přivedeny 3 fáze na svorky 1,3 a 5, tak mezi nimi bude vždy 400 V. Mezi výstupními 2, 4 a 6 bude 400V jen v době nízkého tarifu.
230V už ale předpokládá jednat s opatrností, nebo to nechat na odborníkovi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.