Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předělání topného systému plus fotky

Od: josh odpovědí: 3 změna:
Dobrý sváteční den všem. Mám elektrický bojler na ohřev vody, plynový kondenzační kotel a obyčejný krb.
Mám představu při dnešních cenách plynu a elektřiny předělat co nejvíc věcí na energii ze dřeva. To znamená chtěl bych krb s teplovodním výměníkem který by byl paralelně (jak jinak) napojen na plynový kotel a do toho bych chtěl vyměnit čistě elektrický bojler pod schody na kombinovaný ať mi krb vyhřívá aji ho. V budoucnu i ten bojler napojit na FVE.Relativně hodně práce ale krb, kotel i bojler jsou blízko u sebe. Ze skříně k bojleru pod schody by se musely vymlátit kachle a zasekat do betonu trubky cca 1m a udělat odvod kondenzátu z kotle do kuchyně do odpadu cca 4/5m to si myslím že by se rozebrala podlaha a do betonu udělala drážka.
Na kolik dní práce a kolik cca financí to vyjde? Případně udělal by někdo nabídku? Vrtačky a nějaké nářadí mám, byl bych nápomocen

Předělání topného systému plus fotky
Předělání topného systému plus fotky #2
Předělání topného systému plus fotky #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Všechno vymlátit.Vše se dá,ale...
Rozbourat na týden v létě.
Netuším,zda máte vyvložkovaný komín u krbu.
Do 200.tis se asi vlezete.
Vaše pomoc nebude užitečná.Vybourejte starý krb s bojlerem a nechte to na "klíč".
josh
hodnocení

Myslíte ze to je na týden? Ten krbík mi stačí na hrubo. Napojit na kouřovod a trubky k topení. Obložil bych si ho sám v klidu postupně.
jirib
To je právě ono,psal jsem vám nechte to udělat na "klíč"...
Případně si sežeňte zvlášť komínáře,topenáře,vodaře a elektrikáře...
Zednickou si doděláte zvlášť...ale nebudete bydlet od jara do podzimu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]