Nejste přihlášen/a.
Některé mikrovlnky mají displej co ukazuje čas, ale pokud chce člověk šetřit na maximum, tak vytahovat ze zásuvky. Mikrovlny jsou uvnitř v mikrovlnce(a pár centimetrů od mikrovlnky) až po zapnutí/startu. Co znám mikrovlnky, tak jsou jištěny uvnitř přístrojovou pojistkou a jsou v plechové bedně, takže za mě dost bezpečné.
Ničemu to nevadí, leda že chcete extrémně šetřit každý "watík". Dá se to přirovnat k trvale zapojené TV v zásuvce, TV měly opravdový vypínač tak před odhadem 30 let nazpět. Takový wifi router má spotřebu větší, jednotky wattů.
samozřejmě bezpečnostní riziko je vždycky nějaké...jsou lidé, kteří vypojují všechno...viz. např. moje máti jak mikrovlnku tak i pračku...starého psa novým kouskům nenaučíš...podle mě není ani tak důležité, zda to je pernamentně zapojené nebo ne...ale hlavně by to nemělo být přes prodlužku...proč?.. 1) viz. návod kde se to zakazuje 2) protože právě ta pofiderní prodlužka je to ZLO, diky kterému se to může poškodit...potažmo za 3) špatná/stará elektroinstalce v baráku/bytě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.