Nejste přihlášen/a.
Dobrý Štědrý večer, lze nějak obarvit silikon? Má LED hadici typu neon a je protivně bílá. Nevadí to když svití, ale vedne ta bílá nesnesitelně ční. Nevíte čím to hadici trocho obarvit? Dík za rady
1x
Omotat barevnou lepící páskou, navštivte třeba papírnicrví, při koupi pozor, ne včechny pásky jsou průsvitné. Doporučení, pásky na balíky bývají zpravidla průsvitné.
europack.cz/...
S lakem na nehty nebo s voděodolnými fixy by to bylo na hóóódně dlouho.
0x
Dobrý den, možná než obarvit (a očekávat budoucí loupání barvy), tak polepit/olepit nějakou lepící páskou. Jenom nevíme, jestli vadí jen silné světlo, které má být ztlumeno nebo i jeho zabarvení/barevný tón, které chcete změnit. Zdravím!
doplněno 25.12.25 07:45: rumicek - po Vašem doplnění to vzdávám, protože bez obrázku moje představivost končí. Trubka obdélníkového průřezu, když to svítí (takže asi v noci) jas nevadí, když to nesvítí (takže asi za dne) jas vadí (ale jenom nějak po stranách), úvaha o vyvaření v barvě na vajíčka - ne, na to (ač kutil) fakt nemám dost velkou představivost
Přiložil jsem obrázek řezu "hranatou trubkou" ve které je vložen LED pásek. Ta obdélníková část je bílá jak lednička, kdežto ta lehce zbarvená polokruhová část je matný silikon, kterým ten pásek svítí. Ani tak mi nejde o polokruhovou část, jako zejména o obdélníkovou zářivě bílou část. Když pásek večer svítí, tak je vše OK. Ovšem za denního světla bych potřeboval, aby byl pásek spíš neviditelný.

rumicek - takže za tmy svítící těleso s LED páskem nevadí, ale vadí bilé zbarvení na koncích/bocích osvětlení, když je přes den vypnuté? Tak si udělejte z tvrdého papíru šablonku/obrys boku tělesa a ze samolepící tapety (v barvě/odstínu Vašim očím lahodícím) si podle ní vystřihněte dva kousky a na nemastný a suchý povrch toho "umělínu" je na boky tělesa pečlivě nalepte (pokud se extrémně nezahřívají, tak tam nějaký čas vydrží).
Nechci obarvit světlo, teplá bílá je OK. LED pásek je v "trubce" obdélníkového průřezu a světlo vychází z kratší strany. Potřebuji snížit nápadnost zhasnutého pásku. Stačilo by "ušpinit" neposkvrněnou bělobu. Snížení intenzity světla mi nevadí. Zatím mě napadaly jen nesmysly, jako třeba vyvařit hadici v kespresu nebo použit postup osvědčený při výrobě kraslic a použít cibuli. Jenže vím, že tohle fungovat nebude.
0x
Možná by váš problém řešil "kouřový zatmavovací sprej", jakým si některá individua zatmavují světla na autě.
doplněno 25.12.25 01:38: Nebo toto:
barvy-sprej.heureka.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.