Nejste přihlášen/a.
Krásný Štědrý den rádci,
jdu jen pro radu, nebo spíš konzultaci ohledně vyzdění špalet u vyměněných oken. Firma mi namontovala nová okna a na vnitřní špaletě mi vznikl prostor cca 50-60 mm, tak jsem přemýšelel že bych ho vyzdil z Porfixu.
Můj plán je takový. Přebytečnou pěnu jsem zařízl zároveň s rámem, mezi porfixem a rámem ještě nechám dilatační spáru cca 4 mm, kterou potom ještě vyplním nízkoexpanzní pěnou, následně na porfix přilepím parotěsnou pásku. Následně dám APU lištu a zatáhnu špaletu do lepidla a perlinky a finálně štuk. Je toto zapravení ok?
Prostor za Porfixy bude plně vyzděn, takže zde nebude žádná dutina + každý blok bude ještě zakotven do zdi nerezovou páskou.
Moc děkuji za rady a přeji hezké Vánoce.
Moc děkuju za odpověď. Takto vyzdít to chci i z jiného důvodu, původně nad okny byl ještě cca 25 cm takový výklenek ( dříve se asi dělalo ), ale chci mít špaletu čistou bez výklenku, takže v horní části bude proarmovaný porfix, jakoby nenosný překlad ( i když v tom mám celkem 8 prutů armatury 8 mm ), který tu špaletu krásně začistí a vzniklou mezeru vyplním klasicky 1-2 cihlami porfixu. A abych nemusel do boku moc kutat do zdi, tam si i těmi dalšími pěti centimetry na boku pomůžu jako vynášku toho nenosného překladu.
Již jsem toto dělal když jsem začišťoval průvlaky v domě, kde nebude žádá obložka ale jen průchod a vypadá to super, tak jsem to chtěl udělat takto i nad okny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.