Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyzdění špalety Porfixem po výměně oken

Od: mibo odpovědí: 2 změna:

Krásný Štědrý den rádci,

jdu jen pro radu, nebo spíš konzultaci ohledně vyzdění špalet u vyměněných oken. Firma mi namontovala nová okna a na vnitřní špaletě mi vznikl prostor cca 50-60 mm, tak jsem přemýšelel že bych ho vyzdil z Porfixu.

Můj plán je takový. Přebytečnou pěnu jsem zařízl zároveň s rámem, mezi porfixem a rámem ještě nechám dilatační spáru cca 4 mm, kterou potom ještě vyplním nízkoexpanzní pěnou, následně na porfix přilepím parotěsnou pásku. Následně dám APU lištu a zatáhnu špaletu do lepidla a perlinky a finálně štuk. Je toto zapravení ok?

Prostor za Porfixy bude plně vyzděn, takže zde nebude žádná dutina + každý blok bude ještě zakotven do zdi nerezovou páskou.

Moc děkuji za rady a přeji hezké Vánoce.

Vyzdění špalety Porfixem po výměně oken
Vyzdění špalety Porfixem po výměně oken #2
Vyzdění špalety Porfixem po výměně oken #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

1x

Za mě asi OK, ale potom viz. poslední fotka stejně se musí ještě dozdít nebo dovyplnit např XPS ten prostor mezi Ytongem a rámem...a na to pak APU lišta a omítka..a nebo rovnou místo Ytongu větší tloušťka XPS

mibo
hodnocení

Moc děkuju za odpověď. Takto vyzdít to chci i z jiného důvodu, původně nad okny byl ještě cca 25 cm takový výklenek ( dříve se asi dělalo ), ale chci mít špaletu čistou bez výklenku, takže v horní části bude proarmovaný porfix, jakoby nenosný překlad ( i když v tom mám celkem 8 prutů armatury 8 mm ), který tu špaletu krásně začistí a vzniklou mezeru vyplním klasicky 1-2 cihlami porfixu. A abych nemusel do boku moc kutat do zdi, tam si i těmi dalšími pěti centimetry na boku pomůžu jako vynášku toho nenosného překladu.

Již jsem toto dělal když jsem začišťoval průvlaky v domě, kde nebude žádá obložka ale jen průchod a vypadá to super, tak jsem to chtěl udělat takto i nad okny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]