Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění mrazáku – špajz vs. technická místnost

Od: martin200 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
řešíme dispozici novostavby rodinného domu (nízkoenergetický standard, kvalitní obálka budovy, řízené větrání s rekuperací). Jsme ve fázi prováděcího projektu a zvažujeme umístění samostatného mrazáku.

Na výběr máme dvě varianty:

* špajz u kuchyně – menší místnost, bez okna, spíše stabilní teplota, omezené větrání

* technická místnost – větší prostor, technologie domu, možnost větrání, stabilní teplota

Mám obavu, že mrazák ve špajzu bude zbytečně ohřívat prostor, budou tam uskladněny klasické špajzové potraviny. Na druhou stranu technická místnost je dál od kuchyně.

Máte prosím praktické zkušenosti, co je z hlediska provozu, tepla a dlouhodobé spolehlivosti lepší řešení?
Děkuji.
Martin

Umístění mrazáku – špajz vs. technická místnost

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

1x

Tak z logicky věci do mrazáku jako toho co není součástí ledničky nelezeš denně...mrazák jako samostatně stojící škatula je na dlouhodobé uskladnění potravin převážně na maso...takže se dává spíše do technické místnosti...

smode2
hodnocení

0x

Praktické zkušenosti s umístěním mrazáku ve spíži nebo technické místnosti nemám, avšak vzhledem k tomu kde máte technickou místnost, nerozmýšlel bych se a mrazák umístil do ní.

re4zon
hodnocení

0x
Dal asi o dva metry.. ja mam druhou lednici a mrazak na druhem patre a to uz jsem obcas liny tam dojit, tady neni o cem premyslet.

vlak
hodnocení

0x
Dal bych ho do technicke, ve spajzu se vice mista vzdy hodi a do samostatneho mrazaku se zase tak casto nechodi (nebo alespon ja). Ja ho mam v garazi. A v kuchyni klasickou kombinaci mrazak dole lednicka nahore.
Teda predpokladam, ze se bavime o mrazaku navic

hodnocení

0x

Také se přikláním umístění sólo mrazáku do technické místnosti. Ten špajz není až tak velký a technická místnost je pouze přes chodbu! Navíc má okýnko, tak bude denní světlo a větrání.

Také mám v kuchyni chladničku s malým mrazáčkem. A větší, starší mrazák na přebytky ovoce a zeleniny, byl jeden čas ve sklepě. Nyní novější mrazák jsem dala už do patra. Takže schody, ale nechodí tam člověk zase tak často.

hodnocení

0x

Neřeším umístění, ale zaujala mne zmínka o špajzu a omezeném větrání. Pokud nebudete ve špajzu větrat, tak se tam bude tvořit plíseň.

km

proč prosím vás? vy sušíte ve špajzu prádlo, nebo kde se u vás ve špajzu bere tolik vody, aby tam mohla růst plíseň?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]