Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem úplny laik a než objednam elektrikáře, chci poprosit o radu. Stará vestavná trouba byla zapojena přes připojovací krabici ve zdi. Nová trouba, kterou jsem vybrala má kabel s vidlicí. Bude to při připojování problém? Může elektrikář odstanit vidlici a troubu připojit jen přes kabel, jako to bylo u staré? Nebo by musel kabel u trouby měnit? V blízkosti trouby nemám klasickou zásuvku, jen tu připojovací krabici
Předem mockrát děkuji za odpověd. E.
Všechno má své pro a proti. Já bych naopak zásuvku a vidlici nedával kvůli zbytečně vyhřívaným kontaktům zásuvky.
Flexošňůru s vidlicí odpojit a schovat, troubu připojit ohebným kabelem z krabice k tomu určené/*. Vestavná trouba je pevný spotřebič, nikam se nepřenáší a vidlice tam nemá co dělat.
/* například Schneider Electric Unica Vývodka kabelová
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.