Nejste přihlášen/a.
Já sice nemám zásobník u kotle Vailant, ale samostatně stojící plynový zásobníkový ohřívač téz Vailant. Čerpadlo pro cirkulaci mám wilo a běží pořád. Čili kdykoli a kdekoli pustím teplou vodu, ihned teče teplá.
Pro požadovaný komfort máte v podstatě tyto možností.
1. CČ poběží mimo hlubokou noc stále
2. CČ bude řízeno časově, tedy více či méně si s tím budete hrát dle toho jak jste pravidelně doma (když nepravidelně, je to problém), pak bych to řešil přes týdenní program, nikoliv jen denní.
3. CČ budete řídit pomocé teplotního čidla na potrubí u nejvzdálenějšího výtoku teplé vody (případně navíc to ještě zkombinujete s časovým řízením
Teplá voda by se měla v potrubí vyměnit cca 4-6x za hodinu, samozřejmě záleží i na tom, jak moc či dobře je potrubí TV a cirkulace tepelně izolované. Lze to spočítat i přesněji.
P.S.: jinak existují i CČ, která se dle zvyklostí domácnosti "učí" kdy se mají zapínat a dokonce rozlišují pracovní dny a svátky
Tak snad si dokážeš vyzkoušet (napouštět kýbl tak dlouho) až začne téct teplá voda a spočítat vypuštěné množství vody.
Podle toho množství odpuštěné vody a průtoku čerpadla dokážeš vypočítat, jaká je minimální doba běhu cirkulačního čerpadla.
Stejně tak se to dá změřit stopkama při zapnutém čerpadle a na minimum otevřeném vodovodním kohoutku na nejvzdálenějším místě.
Já mám cirkulaci udělanou tak, že sizmáčknu tlačítko a tím zapnu cirkulaci. Než se svléknu v koupelně, tak čerpadlo přiblíží teplou vodu a vypne se.
Při nonstop chodu čerpadla budeš teplou vodou ohřívat okolí trubek (asi 95% dne) a 5% dne budeš používat tu teplou vodu. Podle mne je to plýtvání, ale to musí každý posoudit sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.