Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polystyrenbeton podlaha

Od: betonak odpovědí: 4 změna:

Dobrý den
Budu betonovat polystyrenbeton mezeru mezi íckama v podlaze nad sklepem.
Mám tam ička 22 minus betonové desky 8cm by měla vrstva vychází okolo 13 cm.
Buď se dá pořídit obyčejný drcény polystyren a nebo mohu koupit Ekostyren jenž by se měl míchat líp. Je ten obyčejný drceny tak špatně míchatelny? Nebo doporučujete jiný postup? Stávající betonové desky jsou dost nerovné a představa že systémová deska je položena na pevno jen na íčkach a mezi je pružný polystyren mě zneklidňuje.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Ten extrudovaný polystyren je o malinko "těžší" než klasický expandovaný, takže do betonu se líp vmíchá-nelítá tolik z kýble nebo míchačky ven. Ještě to bude mít i vliv na "pevnost" betonu. Za mě přimíchávat tvrdší extruďák

Kde je zmíňka o extrudovaném polyši? já vidím jen zmíňky o pěnovém polyši.

Nebo něco špatně čtu?

pecenkav
hodnocení

0x

Kdysi jsem to míchal, je potřeba do míchačky dát lopatu písku, aby se to míchalo společně, jinak ten polystyren porád plave na hladině a nechce se s cementem smíchat

km
hodnocení

0x

asi by bylo dobrý napsat (nebo výkres), co je účelem, jestli jen vyrovnání nebo to mám mít také nějakou pevnost. to jsem z popisku nepochopil. pokud jde o vyrovnání, tak tam je to v podstatě jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]