Nejste přihlášen/a.
Při nedávném oderizování plynu jsem ho (plyn) ucítila a ohlásila. Technik přijel a naměřil únik plynu. Asi 2 spoje je potřeba přetěsnit. A mám větrat...
A co dál? Netěsné spoje jsou vedle plynoměru na straně k plynoměru, ale v mé dílně v domě. Opraváři se diví, že mi to neopraví "plynárny" - vlastně nevím, kdo je nyní vlastníkem, kdo by se k tomu měl hlásit. Neví někdo, jak to tedy je?
A taky jsem začala shánět někoho, kdo by tedy mohl spoje přetěsnit. To, že musí mít zkoušky, to celkem chápu. Jenže nikdo nemá čas a vlastně se snaží už do ničeho před svátky nejít. Přišli mi sem postupně 2 pánové (z různých firem). Ten první odmítl přetěsnit spoje, že je to celé staré a už ne podle norem, že to opraví jedině tak, že to celé předělá. Ale nemá čas, tak až v příštím roce. Cena 15 000 Kč.
Ten další by to snad i přetěsnil, ale už to letos nestihne a v lednu je pryč, možná v únoru. Ale se mu do toho nechce.
Poradíte někdo prosím, na koho se obrátit? Myslím pod čím se dá ještě hledat. Telefonovala jsem několik dní, pouze tito 2 mi telefon nakonec vzali (a vlastně ještě jeden, co je už prý v důchodu). A je pravda, že už je to - od doby, co dali před dům uzávěr plynu v takové betonové krabici - jenom na mně?
Pochopitelně sháním dál. Mám "políčeno" na dalšího pána, co byl ochotný opravovat vodu, odpady aj., jenže zkoušky nemá (dělá je až v lednu) a bez nich to dělat nechce.
Vím, že budou svátky. Ale nemohu za to, že závadu zjistili až teď.
Vacsinou je vsetko za odbockou z hlavneho potrubia na ulici a za uzatvaracim ventilom vase, aj ked je to pred plynomerom. Rovnako je to s vodou, cela pripojka je vasa. Jedine meracie zariadenie (plynomer / vodomer) su majetkom dodavatela media. Plyn je vyhradene technicke zariadenie, nik si pochopitelne nechce na seba zobrat zodpovednost za zasahy do starych rozvodov, tam sa moze stat to, ze ked zaberie hasakom stare potrubie, aby spoj rozobral, pretesnil a opat spojil, ostane mu to kdesi odtrhnute v ruke, kvoli korozii. Teraz je skor snaha tahat plyn v kovovej flexi nerez hadici v chranicke bez spojov, nez sustavou kovovych potrubi na zavit alebo zvaranych.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.