Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěl bych zařídit rodičům vstup do vany přes vanový dvířka. Poradí mi někdo dobrou a spolehlivou firmu z královehradeckého kraje? V nějhorším přípdě i od jinud.
Děkuji za odpovědi
Zdenouš
Pokud myslíte dvířka k sifonu, to snad udělá kdokoli sám.Firma vám na takovou prkotinu jezdit nebude. Dvířka koupíte a vyříznete na ně otvor. Pokud máte náhradní dlaždičku obkladu, starou vyšťouráte, novou přiděláte na magnety. Udělá to i šimpanz.
To není nabídka, to je jenom příklad, jak by to mohlo vypadat a i informace, že se to dělá, samozřejmě že bych radši tu vanu vyboural a udělal tam sprchový kout, ale v žádném případě ne sprchový box.
Hmm
Konečná cena bez dalších skrytých nákladů je 26 500 Kč včetně DPH.
To už raději sprchovací box/kout
Tuto variantu jsem samozřejmě rodičům nabízel, ale je jim 86 a do kompletní rekonstrukce koupelny se nechtějí z finančních důvodů i z důvodu nepořádku v celém bytě při kompletní rekonstrukci koupelny tj. vybourání stávající vany odpourání starých obkladů,staré dlažby,realizace nových odpadů a vody,hydroizolace podlahy a pokladka nové dlažby a další instalace nových komponentů pouštět proto zvolili tuto nejschůdnější možnost toho aby do vany vešli bez problémů. Cenu za předělání vany jsem jim zdělil a berou to je to cca 10x levnější nežli rekonstrukce celé koupelny.
Díky
Zdenouš
Pro vstup a výstup dobrý, ale ptejte se rodičů, když si lehnou do vany, dokáží se potom vůbec z vany zvednout, vstát? Prokonzultujte nejdříve s nimi.
To je přeci o hodně těžší, než přehodit jednu nohu do vany a potom přidat druhou. Alespoň soudím podle sebe. Pokud tedy nemají rodiče něco s kyčlemi.
Zamyslela bych se možná nad sedátkem do vany a hlavně různými madly, úchyty.
Pro seniory je lepší prostorný sprchový kout + sedátko.
Pokud se chtějí kotálet v teplé vodě, existují případně mobilní zvedáky se sedačkou.
Ale vidím že již mají věk, tak snad něco z firem vyberete a budou spokojení.
Diky za odpověď ,
rodiče se ve vaně jak píšete nekotálejí a ani nic víc pouze chtejí do ní vstoupit vysprchovat se a odejít a na to jsou tato dvířka právě dělaná a jak jsem psal v minulých komentářích ve veku 86 let nechtějí investovat za předělávku koupelny která je cca 10x a možná i víe dražší nežli tyto dvířka.
Hezký večer
Z
Zdenouši, řešil jsem podobné, i přes VZP. Pro svoji tchýni, která jednou nevylezla z vany., Nakonec jsem jí udělal sprchový kout s otáčivou čalouněnou, nerezovou židlí.
Jelikož měla podobný věk, jako Vaše rodiče. Moc si to pochvalovala, až do doby, co přišel Covid. Starší lidé mají problémy i zvednout se ze židle.
Neavno jsem videla reklamu na Facebooku, tak jsem Vam to vyhledala.
Ta prvni firma dodava po cele republice.
facebook.com/...
facebook.com/...
facebook.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.