Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vanová dvířka

Od: zdenous® odpovědí: 21 změna:

Dobrý večer,

chtěl bych zařídit rodičům vstup do vany přes vanový dvířka. Poradí mi někdo dobrou a spolehlivou firmu z královehradeckého kraje? V nějhorším přípdě i od jinud.

Děkuji za odpovědi

Zdenouš

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomasek
hodnocení

0x

Pokud myslíte dvířka k sifonu, to snad udělá kdokoli sám.Firma vám na takovou prkotinu jezdit nebude. Dvířka koupíte a vyříznete na ně otvor. Pokud máte náhradní dlaždičku obkladu, starou vyšťouráte, novou přiděláte na magnety. Udělá to i šimpanz.

tomasek

Omlouvám se ,špatně jsem to pochopil, myslel jsem revizní dvířka.

hodnocení

Díky za odpověď,

bohužel nemyslím dvířka k sifonu to není problém ani jsem to v příspěvku neřešil ale jak jsem psal a můj dotaz zněl na dvířka - vstup do vany - kdyby ten šimpanz pozorně četl tak by mi toto neodpovídal ale přesto děkuji za radu.

Díky

hodnocení

0x
No řekl bych, že musíte koupit celou vanu s dvířky.
Vyřezávat vám to nikdo nebude, mám dojem že to ani nejde.
hodnocení

Díky za odpověď ,

je spousta firem které se tímto zabívají bohužel co jsem našel je trošku z ruky většinou Brno. Poptával jsem zda někdo nezná firmu ktrá se tímto zajíá v královehradeckém kraji

No vidíte, zase jsem poučen, díky za poradnu*ua*

pecenkav
hodnocení

0x

vanasenior.cz/...

doplněno 16.12.25 20:01:

To není nabídka, to je jenom příklad, jak by to mohlo vypadat a i informace, že se to dělá, samozřejmě že bych radši tu vanu vyboural a udělal tam sprchový kout, ale v žádném případě ne sprchový box.

Hmm

Konečná cena bez dalších skrytých nákladů je 26 500 Kč včetně DPH.

To už raději sprchovací box/kout

hodnocení

Tuto variantu jsem samozřejmě rodičům nabízel, ale je jim 86 a do kompletní rekonstrukce koupelny se nechtějí z finančních důvodů i z důvodu nepořádku v celém bytě při kompletní rekonstrukci koupelny tj. vybourání stávající vany odpourání starých obkladů,staré dlažby,realizace nových odpadů a vody,hydroizolace podlahy a pokladka nové dlažby a další instalace nových komponentů pouštět proto zvolili tuto nejschůdnější možnost toho aby do vany vešli bez problémů. Cenu za předělání vany jsem jim zdělil a berou to je to cca 10x levnější nežli rekonstrukce celé koupelny.

Díky

Zdenouš

pecenkav

TAk proč to uvádějí v dotazech?

Jaké jsou náklady/...

Konečná cena bez dalších skrytých nákladů je 26 500 Kč včetně DPH. Cena zahrnuje výrobek, dodání, instalaci, úklid.

hodnocení

Na to se zeptám konkrétní firmy až jí budu znát a samozřejmě s ní uzavřu patřičnou smlouvu

baruba
hodnocení

0x
Asi myslíte revizní dvířka mezi obkladačky? Pokud ano, tak nejjednodušší je najít hodinového manžela. Zedníci a instalatéři to budou odmítat s tím, že je to malá zakázka.
Zrovna jsem to nedávno takhle dělal u zákazníka.
Aha teď to čtu pořádně. Tak s tím bohužel neporadím.
hodnocení

Díky za pozorné čtení dotazu i když později,ale i to se stává,

hodnocení

0x

Pro vstup a výstup dobrý, ale ptejte se rodičů, když si lehnou do vany, dokáží se potom vůbec z vany zvednout, vstát? Prokonzultujte nejdříve s nimi.

To je přeci o hodně těžší, než přehodit jednu nohu do vany a potom přidat druhou. Alespoň soudím podle sebe. Pokud tedy nemají rodiče něco s kyčlemi.

Zamyslela bych se možná nad sedátkem do vany a hlavně různými madly, úchyty.

Pro seniory je lepší prostorný sprchový kout + sedátko.

Pokud se chtějí kotálet v teplé vodě, existují případně mobilní zvedáky se sedačkou.

Ale vidím že již mají věk, tak snad něco z firem vyberete a budou spokojení.

hodnocení

Diky za odpověď ,

rodiče se ve vaně jak píšete nekotálejí a ani nic víc pouze chtejí do ní vstoupit vysprchovat se a odejít a na to jsou tato dvířka právě dělaná a jak jsem psal v minulých komentářích ve veku 86 let nechtějí investovat za předělávku koupelny která je cca 10x a možná i víe dražší nežli tyto dvířka.

Hezký večer

Z

hodnocení

0x
Fakt by jim nestačila otočná židle do vany? Ta cena je hrozná.

Už jste někdy pasovala otočnou židli do vany?

hodnocení

0x

Kamarádka si nechala dvířka do vany vyříznout před operací kolene a je spokojená. Vůbec investice nelituje.

hodnocení

0x

Zdenouši, řešil jsem podobné, i přes VZP. Pro svoji tchýni, která jednou nevylezla z vany., Nakonec jsem jí udělal sprchový kout s otáčivou čalouněnou, nerezovou židlí.

Jelikož měla podobný věk, jako Vaše rodiče. Moc si to pochvalovala, až do doby, co přišel Covid. Starší lidé mají problémy i zvednout se ze židle.

bramburka
hodnocení

0x

Neavno jsem videla reklamu na Facebooku, tak jsem Vam to vyhledala.
Ta prvni firma dodava po cele republice.
facebook.com/...
facebook.com/...
facebook.com/...

hodnocení

0x

Tak ta dvířka se vyrábí cca 50km od Hradce, ale Vás víc než výroba bude zajímat firma, co to osadí, případně vyřídí dotace. A to je Sanvio, pokud vím, mají pobočku i v Hradci

sanvio.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]