Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak bezpečně čistit zahradní traktor? Taťka (80 let)

Od: iveta odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím o radu, řeším teď narychlo dárek pro tátu k Vánocům a napadlo mě tohle, protože o něj mám docela strach.

Vloni jsme mu pořídili tenhle traktor z Mountfieldu: https://www.mountfield.cz/zahradni-traktor-mtf-lt-86-m-1tkk0127?_gl=1kxqd85_upMQ.._gsMQ.._gaMTUxNTg1ODY2Ni4xNzY1Njk0NjI0_ga_DN65V4JZEH*czE3NjU2OTQ2MjMkbzEkZzEkdDE3NjU2OTQ5NDQkajU3JGwwJGgzMjk5OTI3ODk.&gclid=EAIaIQobChMIi8K2_Ly8kQMVZ89EBx31VzJwEAAYAyAAEgLF9PD_BwE&gbraid=0AAAAADrc4_wH9tF3ikjz7D3R7dzpQQOzG

Seče s tím rád, ale pořád si stěžuje, že se mu to ucpává trávou a musí to čistit. Problém je, jak to dělá. Je mu už 80 a nenechá si říct – postavil si na zahradě takovou šílenou rampu z cihel a prken, na kterou s tím vždycky najíždí, aby se dostal dospod. Vždycky trnu hrůzou, že to na něj spadne.

Tak mě napadlo, že bych mu letos pod stromeček koupila tenhle zvedák, aby to mohl čistit normálně a bezpečně: hobby-max.cz/...

Jsem ženská a moc se v tom nevyznám, tak se chci zeptat – bude to k tomu jeho traktoru pasovat a je to dobrý nápad jako dárek? Píšou nosnost 400 kg, ale nevím, jestli se tam ten traktor nějak bezpečně uchytí, aby to na něj nespadlo, když to zvedne?

Moc děkuji za rady, Iveta.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x

Zdravím a chápu. Myslím, že to někde tady řešilo a optimum bylo tohle:

filsonstore.cz/...

Vždy je třeba mít minimálně dva bezpečnostní prvky. Takže rampa a klíny, nebo zvedák a podložit špalkem. Pouze s jedním je to hazard.

Samotnému zvedáku, viz video bych nevěřil.

trtr

Co by ještě šlo, tak nějaký moto-zvedák, pouze pro ilustraci:

k2

Proc neverite zvedaku z odkazu? Jste si jist, ze Vami navrhovana reseni jsou pouzitelne k cisteni zahradniho traktoru?

km
taky bych se pridal s dotazem jako k2

Proč nevěříte heveru v odkazu?

To je snad normální postup při práci se všemi zvedacími zařízeními, že je třeba použít další - nezávislý prvek. Vy si snad nedáváte kolo pod auto, když ho máte na heveru?

jirib
hodnocení

0x
V osmdesáti by už neměl nic takového dělat...příští rok 81...
km
jasne, takhle stary clovek by mel shnit v kresle... hloupy nazor taky nazor. a pocty vam jdou na jednicku *palec*

hodnocení

0x

máme na malotraktor hydraulicky zvedak

dilynatraktory.cz/...

hodnocení

0x

Tak tenhle jsem si koupil ma jaře k trktůrku Solo. Je to jednoduchá konstrukce. A fuguje dobře, syn s tím zvednul parkrát i čtyřkolku.

asd1
hodnocení

0x
Kdyby chtěl zvedák tak nestaví rampu...
Takže spíš pořádnou rampu z betonu a železa, nejlíp.univerzal pro traktůrek i auto..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]