Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohořívání uhlí

Od: pavli12345 odpovědí: 3 změna:

dobrý den,

chtěla jsem se zeptat jakou mate zkusenost s kotlem h 420 eko u. Dopoledne kotel hoří jako starý H418 jen odspodu.

Jenže odpoledne to uhlí jako by prohoří, zůstava dlouho žhavý... jenže už nema takový žár, i když se snažím to jako by připostrčit pohrabáčem k té škvíře... a nekdy se stane že kotel spadne z 60 na 50 a už se mi pak třeba nepodaří ho roztopit zpátky na 60

Překvapuje mne že rano je pomerne dost popela, přitom na noc uhlí už nedavám jako dřív u klasickeho kotle.

tak jestli po tom prohoření uhlí to nejak víc vyhrkat aby se "neucpala" ta škvíra a mohly jit zase plameny mezi desky.

Vše nove by melo byt lepsi, ale tohle starý kotel nedelal. Krasne se mohl naložit a vydrzel. Dal se trohcu udržet i přes noc. A ne držet skoro cely den službu u kotle...

Ja už davam uhlí jen trochu nad tu škvíru, prave kdyz to prohoří aby si to udrželo trochu tah ...

Ještě stěstí že nechodíme do práce a člověk si to může trochu pohlídat. Nevím jak by to delal nekdo kdo by musel odejít zdomu.

budu rada za pripadne rady, zkušenosti

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x
Hodne popela = nekvalitní uhlí.. = furt roštovat aby spodek nebyl ucpaný popelem.. míchat s lepším uhlím, štěpkou nebo i pilinama...
pavli

uhlí kupujeme už roky ledvický ořech I, o tom že už za nějakých šílených 660 a 30 000 na jednu zimu radši ani nemluve :(

hodnocení

0x

Každý jiný kotel,se musi jak se říká "vymakat" .Někdy to stojí hodně času. Tam jsou rady drahé!:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]