Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Možnosti složení kompresoru

Od: jmlc® odpovědí: 16 změna:

Hezký den všem - mám dotaz na kutily.

Mám doma kufřík - kompresor. Je to hlučné a v podstatě k ničemu, max. na dofoukání 4 kol. Soused měl 50l komplersor parkside, kterému odešel motor - chce to vyhodit. Napadla mne varianta spojení toho kufříku s nádržkou - stávající motor bych vyhodil z té nádoby a napojil kufřík - uložení bych řešil operativně.

Fyzické zapojení bych si dokázal představit, ale jak s vypínáním.. to by chtělo tlakový spínač s možností nastavení - třeba 6-8 barů. Dokáže si tuto kombinaci někdo znalý představit a případně i doporučit možnost napojení nebo konkrétní spínače?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomasek
hodnocení

2x

Při ceně malých kompresorů to nemá cenu bastvit. Naopak kufřík použijete pohodlně na dofukování pneu a nebudete se muset tahat s 50 ti litrovou nádobou. Kufřík fouká hned, tlaková nádoba se musí natlakovat na potřebný tlak, a pak teprve můžete hustit.

kare
hodnocení

0x
Tlakový spínač kompresoru lze nastavit. Problém by mohl být v zapínacím tlaku, některé kompresory nejsou schopné tlačit proti velkému tlaku a musí být odfuk.
Další jestli je kompresor schopný držet zpětný tlak, aby jste si ho nenatlakoval a ono to přes kompresor zase neuteklo.
doplněno 12.12.25 14:25: Riva *palec2* máte pravdu, ale ten kufříkový ho nemusí přefouknout.
hodnocení

nějakou "zpětnou klapku" - mne napadá ..? Teoreticky bych prostě kufřík rozebral a "nasadil" na nádobu ke stávajícím komponentům. Na dom parkside je vada motoru...

On ten kufřík je tuším Scheppach Air Force 2

Příkon: 1100 W

Typ motoru: 230 V, 50 Hz

Maximální tlak: 8 barů

Sací výkon: 180 l/min

riva

I ten parkside bude mít odlehčovací ventil aby se nerozbíhal do protitlaku.

asd1
hodnocení

0x

Tyhle kufříky dávaj rozumně max. 3 bary, na 6-7 zapomeň to rychle chcípne.

Odlehčovací ventil to nemá.

Takže zbytečný bastlit se s tim. To už na to hoď spíš kompresor z ledničky nebo sežeň motor z něčeho kde chcípl kompresor a motor je OK, takových je taky hafo.

zam

Kompresor z ledničky potřebuje odlučovač oleje.Jinak je za čas na suchu.A občas nasát ten olej zpět do kopresoru.

tomasek

kompresor z ledničky jsem měl, fouká tak pomalu, že přifouknutí pneu trvalo hodinu. Tudy cesta nevede.

11111

"tomasek", záleží na tom v jakém stavu ten kompresor je. Já mám udělaný kompresor z ledničky a napojený na vyřazenou nádrž na LPG - samozřejmě se všemi ochrannými prvky. Funguje bez problémů a samotný kompresor tlačí přez 8 Atm., a na nádrži mám nastavené vypnutí při 5 Atm.

jm
hodnocení

0x
No a co třeba motora.cz/...
A mám motor že sekačky 1800w
7777

On schání motor, kompresor má.

hodnocení

0x
Je otazkou jestli se ten kompresor nez nafoukne tu nádobu neupeče jak bábovka?
Jinak bastl určitě pude udělat sežene se tlakovej spínač doporucim tak max na 4 bary tydle kompresory sice jakž takž udělaj 6 baru ale dost stim bojujou a přetěžuje je to
A pok to jen propojit
Ja neco podobnyho vymejšlel je to 14 dni zpět vali se mi tu kompresor foukaj se snim 20 let gumy u aut no a koupil sem pneu hever tak sem si řek že to chce nádobu
Na alegru sem sehnal tlakovej spínač tady starej hasičák a šroubení a dal se do díla
No nak to dopadlo a funguje to jen jak píšu chce to spínač co je max na 5 baru
Možnosti složení kompresoru
Možnosti složení kompresoru #2
Možnosti složení kompresoru #3
ja1

dabel: Co to máte za kompresor, ten je pěkný.*palec*Mohu poprosit o detailní foto? Děkuji.

Mam kamarada co kdysy dělal ve fabrice na kopirky minolta tady na zapadě a tam je měli sou bezolejové jeden mam doma v garaži a tenhle sem ladil u bratra na Přimdě jak bude chvíle udělám náká fota

hodnocení

0x
Mám už asi 15 let jednopistovy Einhel s 50L nádobou. K němu napojenou druhou stejně velkou, původně lpg nádrž z auta.
Ale k tématu - jestli odlehčovací ventil - asi záleží na nastavení tlaku spínače, já mám cca 10,5 bar vypínací a 7,5 spínací. A taky jak moc těsní zpětný ventil. Odlehčovací ventil tam samozřejmě byl a teď už par let není, co odešel. Většinou se kompresor trochu líně ale rozeběhne, ale občas "startuje" několik vteřin, jen se převaluje a bliká půl baráku:)
Ale to mě netrápí, vzduch používám sice denně a dost, ale obě nádoby mi po většinu času tiše dofukuje lednickovy kompresorek zapojený přes původní spínač, respektive to mám přepínací. Už jedu myslím třetí (v průběhu nekolika let), je potřeba nezapomínat mu občas dát cucnout oleje a hlavně odkalovat nádobu, poslední kompresorek jsem utopil kondenzatem, co se do něj pomalu natlačil netěsnosti ventilku.

hodnocení

0x

Pozrite,susedový odišiel motor, všetko ostatné tam má, ako tlakový vypínač,ktorý sa dá nastaviť,tak aj odfuk potrubia. Jedine čo potrebujete spraviť je napojiť výtlačné potrubie z vášho kompresora na výtlačné potrubie toho jeho.

hodnocení

0x

Pokud máte ten Parkside celý, jen se spáleným motorem, tak není třeba řešit tlakový spínač, ten kompresor ho už má, dokonce kombinovaný s odlehčovacím ventilem. Bývá nastaven na 10 bar, případná regulace tlaku vzduchu je řešena redukčním ventilem, který je taky součástí armatury.

Ale ta náhrada ,,kufříkem´´ - no, ne že by to nemohlo fungovat, ale když už hodláte skladovat poměrně velký kompresor tak by nebylo od věci, aby fungoval jak se patří. Ten kufřík je tak na foukání pneumatiky, ale to je vše, je to malý nevýkonný strojek a nemívá ani dlouhou životnost. Asi nejlepší by bylo dát do kupy ten původní agregát - dá se koupit náhradní stator,

allegro.cz/...

případně celý agregát - motor s kompresorem

allegro.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]