Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem - mám dotaz na kutily.
Mám doma kufřík - kompresor. Je to hlučné a v podstatě k ničemu, max. na dofoukání 4 kol. Soused měl 50l komplersor parkside, kterému odešel motor - chce to vyhodit. Napadla mne varianta spojení toho kufříku s nádržkou - stávající motor bych vyhodil z té nádoby a napojil kufřík - uložení bych řešil operativně.
Fyzické zapojení bych si dokázal představit, ale jak s vypínáním.. to by chtělo tlakový spínač s možností nastavení - třeba 6-8 barů. Dokáže si tuto kombinaci někdo znalý představit a případně i doporučit možnost napojení nebo konkrétní spínače?
nějakou "zpětnou klapku" - mne napadá ..? Teoreticky bych prostě kufřík rozebral a "nasadil" na nádobu ke stávajícím komponentům. Na dom parkside je vada motoru...
On ten kufřík je tuším Scheppach Air Force 2
Příkon: 1100 W
Typ motoru: 230 V, 50 Hz
Maximální tlak: 8 barů
Sací výkon: 180 l/min
Tyhle kufříky dávaj rozumně max. 3 bary, na 6-7 zapomeň to rychle chcípne.
Odlehčovací ventil to nemá.
Takže zbytečný bastlit se s tim. To už na to hoď spíš kompresor z ledničky nebo sežeň motor z něčeho kde chcípl kompresor a motor je OK, takových je taky hafo.
Kompresor z ledničky potřebuje odlučovač oleje.Jinak je za čas na suchu.A občas nasát ten olej zpět do kopresoru.
kompresor z ledničky jsem měl, fouká tak pomalu, že přifouknutí pneu trvalo hodinu. Tudy cesta nevede.
Pokud máte ten Parkside celý, jen se spáleným motorem, tak není třeba řešit tlakový spínač, ten kompresor ho už má, dokonce kombinovaný s odlehčovacím ventilem. Bývá nastaven na 10 bar, případná regulace tlaku vzduchu je řešena redukčním ventilem, který je taky součástí armatury.
Ale ta náhrada ,,kufříkem´´ - no, ne že by to nemohlo fungovat, ale když už hodláte skladovat poměrně velký kompresor tak by nebylo od věci, aby fungoval jak se patří. Ten kufřík je tak na foukání pneumatiky, ale to je vše, je to malý nevýkonný strojek a nemívá ani dlouhou životnost. Asi nejlepší by bylo dát do kupy ten původní agregát - dá se koupit náhradní stator,
případně celý agregát - motor s kompresorem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.