Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vápenný nátěr jak připravit

Od: kkkk odpovědí: 9 změna:
Prosím o radu jak namíchat vápenný nátěr? Vím že je nejlepší si doma nahasit vápno,ale momentálně ho nemám , tak se chci zeptat zda se dá koupit nějaká Sypká směs která by se smíchala s vodou? Vápno v kbelíku je moc drahé mám to na stodolu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kupuju pytlované 5kg, 10kg balení není na kg levnější a 30kg pytel je na mě už moc. Namíchám sám s vodou. Prostě do vody dám vápno, když je to řídké přidám vápno, když husté přidám vody. U nátěru to namícháte a hned vyzkoušíte. Vidíte, jestli se to roztírá dobře nebo jen malujete vodou nebo necháváte příliš tlustou vrstvu.

Berte HAŠENÉ vápno na zahradu nebo na stavbu.

Kyblíkové taky nekupuju, je v tom samozřejmě hodně vody, takže na kg suchého stavu to vychází zbytečně draho.

Vápenný nátěr jak připravit
asd1
Jj certak.
A dát si ho do sudu s vodou a nechat dohasit.
Nesmí zmrznout. Skladovany suchy v pytli nesmí mít kontakt se vzduchem resp s CO2, jinak je z toho časem zpátky vapenec.

aladar
hodnocení

1x

Jen taková upřesňující poznámka. Ten obvykle používaný Vápenný hydrát je sice hašené vápno ale to se nechává před použitím dále hasit. V tom prášku jsou totiž nedohašená zrníčka páleného vápna a ta se na tom povrchu, kam jsou nanesena, časem dohasí a "vystřelují".

hodnocení

0x

Dá se to koupit v kyblíku hotové. Asi nejjednodušší varianta. Já to kupuji na natírání kmínků stromků na zahradě.

obi.cz/...

doplněno 12.12.25 07:59:

Až teď čtu, že se vám zdá kyblíková varianta drahá.
I 15kg za 319Kč?

asd1
V tom 15 kg kyblíku bude tak 3 kg vápna, zbytek voda.. ano za 300 to je drahý jak prase.

No je v tom taková jakoby hustější pasta, na natírání se to musí celkem naředit, takže to určitě nebude tak zlý.

taky kupuji jedině v kýblu který se pak dá krásně použít třeba na plevel na zahradě-hlavně že v tom kyblíku je to stále připravené a dobře se s tím manipuluje a ty tři kila a zbytek voda- nesouhlasím- tak řídké to není-to není barva-je to hmotou podobné jak plastelina -svrchu trochu zaletá vodou pěkně naběračkou vykrojím co potřebuji dám do druhého kybliku a přidám vodu a samozřejmě musím chvilku míchat a i po několika letech to funguje jak má-kryje,žádné hrudky ...ale nebudu se hádat-já jsem spokojen *jasne*

olin

Taky kupuju ten kýbl, může se hned nanášet, ale na velké plochy je toho potřeba víc..

hodnocení

0x
Vápenný hydrát mají v každých stavebninách, je to suchá sypká směs vyhašeného vápna, ale je tam i cca 3% nevyhašeného vápna. Proto na malovaní je potřeba hydrát namočit a rozmíchat a alespoň pár dní nechat odležet, ideálně několik týdnů.
Pro skladování jsou dobré 200l plastové sudy. Skladovat tam kde nemrzne a vápnu musí být zalito vodou. Takto můžete skladovat desítky roků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]