Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem od syna odstředivé čerpadlo na čistou vodu ze sudu zn. Parkside. Čerpadlo chvíli dávalo vodu čůrkem bez tlaku a po chvíli přestalo vodu čerpat úplně, ale stále se točilo. Má psaný výkon 450W, takže by mělo dávat dobrý tlak. Tak jsme ho reklamoval a Lidl mi poslal úplně nové čerpadlo. Po jeho zapojení a ponoření do sudu s dešťovou vodou se situace opakovala. Voda z hadice jen trochu vytékala a posléze přestala téci úplně. Zkoušel jsem ho použít taiké jako podávací pro tlakovou myčku KÄRCHER. Manželka s ní chtěla umýt dlažbu terasy. Myčka nefungovala, protože měla málo vody. Má někdo zkušenost s tímto odstředivým čerpadlem a ví, v čem je chyba?
Jako první bych zkontroloval, co máš v sudu s vodou u dna. To vypadá, že tam máš nějakou fólii, která se přicucne k čerpadlu a zabraňuje nasávání vody.
Druhá zkouška je, že ponoříš čerpadlo pouze 10cm pod hladinu a zkusíš zapnout čerpadlo.
Třetí zkouška je, že demontuješ výstupní koleno a zkontroluješ jak moc vody čerpadlo dodává.
Že by dvě čerpadla měly stejnou závadu je málo pravděpodobné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.