Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záchod teče kolem výpouštěcího ventilu

Od: chlochydess® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Starý vypouštěcí ventil vypověděl službu. Četl jsem zde pár rad, ale voda pořád teče.

Koupil jsem nový celý ventil. Ten "košíček", na který se ventil namontovává (úplně dolů ve spoji mezi nádržkou a tím spodkem) jsem ale ponechal původní, ten se mi totiž nezdál poškozený ani nefunkční. Dočetl jsem se, že bych asi měl i tuto spodní část/dolní košík vyměnit za novou z dnes koupeného kompletu.

Než se ale s vypětím všech nervů opět pustím do rozmontování celého záchodu, nenapadá Vás (kromě pořádného vydrhnutí celé styčné plochy), proč by to ještě mohlo téct? Chci vyzkoušet všechno, když to bude rozdělané, a jelikož jsem nezkušený, ani pořádně netuším, na co všechno si dávat pozor...

Děkuji pěkně a přeji hezký večer.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud nahradíte vypouštěcí ventil od stejného výrobce, tak košíček-bajonet bych neměnil. Jinak sundat nádržku, nove těsnění a nerezove šrouby mezi nádržku a mísu.

111®
hodnocení

2x

hlavně tam dát nová těsnění...

ddd
hodnocení

0x

Ještě bych pro jistotu zatmelil i ty uchycovací šrouby. Několikrát se mi stalo, že to teklo kolem těch závitů. Taky zatmelit ty hlavičky uchycovacích šroubů v nádrži. Jistota je jistota.

bear
hodnocení

0x

Jsou dva problémy.

Ztvrdlá guma co na plochu košíčku dosedá a nebo dosedací plochy obalené vodním kamenem a proto to protéká.

Nalej do prázdné nádržky vařící ocet asi ze 3 konvic (3litry čistého octa a nech působit).

Pak košíček vydrbej zubním kartáčkem na dosedacích plochách a dej nový vrch výpustě na starej košíček.

kolik
hodnocení

0x

A neteče to přes přepad? Potom je napouštěcí ventil v čudu. Mě každé 2 roky odchází napouštěcí ventil. Vypouštěcí ještě za 30 let nikdy neodešel. A to máme pěkně tvrdou vodu.

kolik
hodnocení

0x

Ještě jedna rada. Moji známí opravy záchodu již ignorují. Záchod zalévají napuštěným kbelíkem. A jsou spokojeni. Tvrdí, že instalatér chtěl 5000 Kč za výměnu ventilu, který stojí asi 200 Kč.

Za 5.000 Kč? To bych musel štochat!
Zalévat kbelíkem? Taky bych musel štochat!

Ventil (materiál) 200,- Kč. Práce včetně cestovného a režie 4 800,- Kč. Celkem 5 000 Kč.

Tedy 2.400 Kč na hodinu včetně cestovného, takže dojezd cca 50 km. A to mě ta práce netrvá 2 hodiny a to jsem amatér, ne profík. NO TEN BY JEL!

bear

Tady nejsou v pořádku obě strany. Předraženej instalatér a neochota hledat jiného a zalévat výkaly kýblem jak ve středověku je řešení...*alene*

Až nepůjde elektrika, tak si budou zapalovat svíčky?

hodnocení

0x

Teče (protéká) vypouštěcí ventil nebo teče voda ve spoji nádobky a mísy?
Před pár týdny jsem to dělal také. Nový vypouštěcí ventil by neměl protékat, jinak je to buď špatná montáž nebo vadný ventil. Pokud teče voda mezi nádobkou a mísou, ve většině případů je příčinou vadná montáž a neutěsnění přechodu nádobka - mísa.
Zručný kutil si s tím poradí bez nového těsnění a různých náhražkových řešení (např. patlání nějakou pastou). *smich*

hodnocení

Děkuji za sedhny rady, vážení. Jakž-takž jsem to opravil. Závada byla evidentně na tom úplně spodním těsnění, už netěsnilo, bylo požvýkané. Samozřejmě jsem tam včera nechal původní košíček s tím, že se mi nechtělo rozebírat celý záchod, ale teklo to furt, tak jsem to rozmontoval dnes a našel toho neřáda. Asi původně stačilo vyměnit pouze to těsnění, ale nenapadlo mi to, bylo to moje poprvé :D Takže 5 stovek v čudu, ale aspoň mám celý nový ventil.

Jeden ze 2 malých šroubků zespodu nádrže malinko kape, tak budu sledovat, zda si nesedne a přinejhorším koupím nové šrouby i s těsněním.

Instalatéřina - pěkně nasírací dřina.

Ještě jednou děkuji a přeji hezký večer :)

hodnocení

0x

Vypouštěcí ventil ze zásobní nádržky na vodu má gumovou kruhovou manžetu, která se přitlačí tlakem napouštěné vody na těsnící plochu a měla by těsnit. Pokud je stará a ztvrdlá, tak je potřeba ji vyměnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]