Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvlhčovač s čističkou vzduchu

Od: tomjev® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

Chci se zeptat mám doma větší vlhkost v bytě i když šasto větrám 2x až 3x za den po kratších intervalech třeba vždy jen na 10-15 min tak vlhkost vždy kolem 60-70% někdy se to pohne na 50% a jak mile zavřu okna tak do 10 min zase vlhkost vystřelí nahoru. Bohužel je to v celém přízemním bytě.Mohu se zeptat pomůže když si zakoupím odvlhčovač s čističkou vzduchu třeba tenhle? vzdusin.cz/... A nebo zvilit jiný a pomůže to?Květiny doma nemám tedy zatím a často mám i ucpaný nos jestli to dělá i ta vlhkost v bytě ale asi ano jinak bych to neviděl a peřiny mám doma dutý vlákno obávám se toho abych tam pak neměl roztoče a neměl třeba špatné spaní.

alza.cz/...

Mohu poprosit o radu?Děkuji Byt velký 78 m čtverečných a mistnoati max velké cca 17 m čtverečných

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

klarstein
hodnocení

0x
Zdravím, moje zkušenost s odvlhčovačem ze dvou bytů je, že ti třeba stáhne vlhkost v koupelně po sprše, nebo pomůže a urychlí sušení prádla pokud sušíš v bytě, ale nevyřeší ti nejaky trvalý problém s vlhkostí. To by musel běžet nonstop, je to stejné jak píšeš s tím větráním - zavřeš okna/vypneš odvlhčovač a do půl hodiny je ta stabilní dlouhodobá vhlkost zpět. Nejúčinnější je při opravdu vysoké koncentrované vlhkosti přes 80 viz ta koupelna, pod 60 už se moc nedostane. A to mám malý byt asi 20m2, moc ale nepretapim většinu času jsem pryč tak 17-18 stupňů, max topím tak na 20-21 ale i těch pár stupňů je znát teplý vzduch pojme víc vlhkosti, topím hlavně kvůli té vlhkosti aby se nezačala dělat někde plíseň. Mám odvlhčovač bez čističky jen s tím uhlíkovým nebo HEPA filtrem, ale přijde mi že ten filtr spíš snižuje účinnost, zajímalo by mě jak funguje ta čistička nebo ionizátor jestli fakt třeba likviduje skutečně spóry plísní nebo je to jako s tím filtrem. Moje rada jestli máš funkční odvetravani v koupelně a nesušíš prádlo v bytě nebo máš sušičku, tak odvlhčovač je pro tebe zbytečný pomůže ti jen s tímto jinak moc ne.
hodnocení

V koupelně mám i sušičku ale občas v bytě mám drobné oblečení na dosušení a ovětrávání v koupelně mám to mám nastaveno na max což je 20 min tuším,topení tak na 20 až 21 víc nedávám abych neměl přetopeno.

Popravdě ani já nevím co koupit a jestli by to pomohlo nebo ne i když koukám na recenze což mužou být i falešné ale i tak stále nevím nebo jestli koupit levnější varianty a to jsou třeba rostliny na vlhkost,prostě nevím krom toho větrání je to těžký

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]