Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím natřít překližku

Od: tom333
Dobrý den, postavil jsem formou dřevostavby menší sklad u své dílny . Vnitřní stěny tvoří smrková překližka .
Rád bych jí natřel býlím nátěrem ale nevím jakým vzhledem k ceně .
Akrylová barva typu Balakryl,Alkyton vyjde na takovou plochu opravdu draho .
Co můžu použít aby to drželo?
Děkuji za radu.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

Je překližka obyčejná nebo vodeodolna?

hodnocení

0x

Už jsem to dlouho neměl příležitost vidět ani použít, ale překližka v interiéru se dřív natírala latexem. Oproti Vámi uvedeným barvám jste cenou na polovině, ne-li níž.

google.com/...

host
hodnocení

0x

Pokud nemáte hodně nějaké barvy nebo vyjetého oleje zdarma, nemine vás nákup barvy. Fermežovka, vydatnost asi 8 - 10 m2/kg nebo balakryl, stačí matný také s vydatností kolem 8 m2/kg. K tomu připočtěte cenu ředidla na fermežovou barvu a mytí štětců nebo válečku, nebo u balakrylu cenu za štětce, váleček, dá se ředit vodou. Počítejte se dvěma, třemi vrstvamy, aby nátěr kryl.

asd1
Vyjetej olej asi moc bilej nebude?
host

bílej není, ale pokud ho někdo má zadarmo a nechce kupovat bílou barvu, tak je to nouzové řešení nebo spíš ukázka, že když to má být bílé, bude potřeba ji koupit za cenu, která je. Někdo by to z nouze nalíčil vápnem, nebo co má...

tom333
hodnocení

Dobře děkuji za odpověď .
Ještě mám jeden dotaz :
Čím přetmelit spáry mezi jednotlivými překližky?
Původně jsem chtěl použít akryl.tmel v tubě ale nerovností a škvír bude hodně .

111®
hodnocení

0x

Že by přelepit a pretmelit jako u sadrose?

tom333
hodnocení

Jo to mě taky napadlo jde o to jestli to bude na překližce držet?
111®

koukl bych kde dělají sádroš, poprosil o metr pásky a zkusil..

tom333
hodnocení

Nikdo v okolí sádrokarton nedělá ‍♂
Finální vzhled nemusí být nějak moc hezký jedná se pouze o sklad .
Chci jen přetmelit škvíry a pak natřít .
Má ještě někdo nějaký tip?
Čím natřít překližku

Nápad vytmelit překližku sádrovým tmelem nepovažuju za dobrý. Nevím, jak na tom je prostor s vlhkostí, ale překližka je pořád dřevo. Jak nově postavený zahradní domek, tak nejméně 60 let stará maringotka pořád "cvičí". U maringotky v zimě neotevřu "šuplíky" na nářadí a domek je pro změnu o 1cm vyšší. Jak asi dopadne sádra ve spárách desek?

Tak pokud plánujete pozdější přetření barvou, určitě se vyhněte silikonovým tmelům. Na tmelení je nejlépe použít polyuretanový tmel, ale takový, který je možno později přebrousit. Zkuste si přečíst třeba tohle: chatar-chalupar.cz/...

0rion
hodnocení

0x

Myslím si, že vnitřní stěny z překližky by šly natřít i nějakou barvou na místnosti. Nějaký voděodolný omyvatelný Primalex. Vodouředitelné akrylátové barvy typu Balakryl, HET - Akryl apod. jsou lepší, ale vyjdou vás dost draho. Na spáry bych koupil akrylátový tmel, typ co zůstává hodně pružný po zaschnutí.

111®
hodnocení

0x

tak na tohle snad piliny+ disperzní lepidlo smíchat a zatmelit... piliny dodá stolař..spíš než piliny prach z brusky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]