Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
přívodní a odpadní hadice k myčce jsou docela dlouhé a odpad je od hrany myčky asi 40 cm. Mohou být hadice po instalaci libovolně zkroucené, nebo je nutné něco dodržet? Předpokládám, že zkracovat hadice nejde nebo to není dobrý nápad. Děkuji.
Dobrý den, když budou ložené obloukem volně (nezmáčklé, nezmenšeného průměru/průřezu), tak to vadit nebude. Zdravím!
Přívodní i odpadní hadice jsou poměrně odolné. Většinou v "přívodní" hadici vody je společně plastová hadička pro čistou vodu+dráty k AQUASTOPu, tam toho moc nehrozí, ale odpadní hadici zbytečně nekruť, nesmotávej, nezlam, protože vodu do odpadu tlačí malá vrtulka a ta se namáhá, může se časem "utrhnout" z hřídelky nebo protáčet(po delší době).
Navíc odpadní hadicí vede horká voda a v případě nějakého nepatrného ohybového zlomu horká voda pomůže v onom místě hadici ještě lépe cvaknout a uzavřít ohybem.
děkuji. dá se ta odpadní hadice zkrátit? na tom husím krku na konci je nesazená asi 6 cm dlouhá gumová hadice, tedy takový krček. vlastně ještě nevím, jak se to má správně napojit na odpad, ještě jsem to nezkoumal. mám ve zdi připravené hrdlo HT DN32.
OK, děkuji. takže pračkový sifon: vtp-tvarovky.cz/...
ten se tedy jen zasune do hrdla HT přes gumu. husí krk se nasadí na sifon a pojistí hadicovou sponou.
musím říct, že je mi zpětně záhadou, proč instalatér nepoužil podomítkový sifon: koupelny-cz.cz/...
přitom ho dal na chodbu i do koupelny. ani to neni nějak znatelně dražší řešení a je to fortelnější. tenkrát mě nenapadlo, že by se dal dát i pro myčku, tak jsem to nechal na instalatérovi...
s hadicí jsem to chtěl udělat přesně jak popisujete, buď pověsit, pokud se vejde navolno a nebo nechat ležet pod vedlější skříňkou
ještě si postesknu, že naopak el. kabel je moc krátký a to v návodu přímo uvádí, že nesmí být zapojen přes prodlužovačku. zásuvky spotřebičů mám přesně dle doporučení vždy ve vedlejší skříňce a zjistil jsem, že pouze u digestoře je to potřeba, jinak klidně může být zásuvka pokaždé za spotřebičem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.