Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě tyčového akuvysavače

Od: 3434 odpovědí: 11 změna:

Musím koupit nový tyčový akuvysavač. Uvažuji o Dysonu. Máte s ním nějaké zkušennosti?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

1x
Ano. Dyson je dobry, ale nijak vyjimecny. O 10% lepsi, ale treba 3x drazsi. Nekdo bude tvrdit ze je uzasny kvuli nejakym laserum, to je ale jen svetylko a pomucka pro nesvepravne. Pokud nevite co s penezi, jdete do nej. Pokud chcete neco s dobrym pomerem cena/vykon, jsou lepsi varianty.
3434
hodnocení

Někoilk známých přestalo úplně používat centrální vysavače a vše řeší Dysonem. Co se týká ceny , dá se dobrý koupit za něco přes 14 tis, což není tolik. Nepotřebuje sáčky, hepafiltry, prostě již žádný spotřební materiál. Ten laser na hubici ukazuje prach, po jednom přejetí tam již žádný není. Je to bomba. Výměna baterie je jako u akumulátorové vrtačky, každý to zvládne sám.

re4zon
Takze po otazce jestli ma nekdo zkusenosti prijdete vychvalovat. To vuubec nevypada jako reklama *smich*
14 tisic za obycejny rucni vysavac se svetylkem neni moc? Haha, za stejnou cenu jsem koupil roboticky vysavac, ktery mi uklizi a vytira sam, udrzba mi zabere asi 15 minut mesicne pri kazdodennim uklidu celeho bytu, funguje naprosto bezchybne a spotrebni material na dva roky stal pet stovek. Tycovy vysavac, ktery neni o moc horsi nez ten dyson jsem k tomu dostal jako darek. A pochybuju, ze ho budu muset vzit do ruky vickrat nez dvakrat rocne, stejne jako mop. Tolik k tomu "neni moc"..

@re4zon - Mám 25 let Dyson dc19T2 na kabel 230V. Absoltně bez problémů, nic neupadává a podobně. Tehdy za 7 tisíci Kč, což je dnes v nákladech 300 Kč/rok. V té době 2násobek ceny lepších vysavačů. V okolí za uvedenou dobu mají již i 3 vysavač neDyson. Zrovna řeším problém s příručním aku-vysavačem Gorenje SVC252FMWT, zde , kde po 2 letech (po záruce) už upadá uchycení vyjímatelného kovového sítka. A jako náhradní díl je jen celý komplet za 1200 Kč. zde modré sítko je vidět v nádobě

Závěr: Nejde jen o výkon vysavače, ale i o použité materiály, servis, .. náklady pod dobu životnosti.

Obdobný dotaz byl zde i s mým příspěvkem.

re4zon
@regine pripominate mi jednoho pana cca 85 let. Do ted tvrdi, ze skodovky jsou nejlepsi auta na svete a nic jineho si nemuze nikdo rozumny koupit. Protoze mel kdysi Spartaka a pak Felicii a byl hrozne happy, tak je dnesni fabie vrchol, ze s tim co zna on ma spolecneho jen nazev vyrobce mu nikdo nevymluvi.
Argument, ze mate vysavac 25 let je k prdu. Za prve kabelovy vysavac je neco uplne jineho, konstrukcne mnohem jednodussi. Za druhe tehdy Dyson vyrabel kvalitne, stejne jako hromada dalsich vyrobcu. To uz davno neplati, serou se, a to dost. Navic opravitelnost je spatna, protoze jsou tak navrzene.
Jen tak mimochodem, vysavac ktery jsem dostal k robotovi je bezsackovy, ma hepa filtraci, pomerne slusnou baterku, solidni vykon, zaruku 3 roky a stoji aktualne 2600. Za tech vasich 14 tisic si jich koupim 5 a jeste mi zbyde. Uz jsem ho doporucil nekolika lidem a vsichni jsou nadseni, jeden ho vymenil prave za porouchany stary dyson a udajne funguje stejne dobre.

hodnocení

1x
Podle toho, co píšete výše, tak jedině Dyson za 14 000. Doporučuje je 11 z deseti gynekologů. ;)

hodnocení

1x
Já mám takový vysavač asi za 2000 a stačí na všechno...bordel vyklepu, filtr taky a jede se dál a každý den se používá tak 20-30 minut a pak se dá do základny nabíjet. Vydrží několik let a pak se koupí nový. Kolik jich mohu koupit za cenu jednoho Dysonu?

hodnocení

0x

S Dysonem ne, mám tento: Tyčový vysavač bezdrátový PHILIPS AquaTrio 9000 XW9463/11 s mopem.

O Dysonu jsem uvažovala, ale prý je tam trochu zapeklité číštění těch vytíracích válečků. Teda aspoň to říkali ti, co jej mají. U PHILIPSu to vůbec neřeším. Jednou za čas je vyndám, zkontroluji a nasadím zpět.

3434
hodnocení

Vytírací válečky se čisti sami. Robotické vasavače jsem měl dva, a je to hračka ktrerá skoro nevysává, Koupím Dyson.

ji
hodnocení

0x

Máme Dyson V11 a za mě dobrý. Vezmu, rychle povysávám co kde leží a za pár minut je zase uklizený na nabíječce. Běžný už skoro nepoužíváme. Tam jenom než jsme ho vyndali ,sestavili, zapojili šnůru tak s tyčovym už mám půlku místnosti vysátou.

Ještě doporučuju podívat na Dtest, tam testovali tyčové vysavače, mezi tyčovými vysavači jsou dost rozdíly co se týče ceny a výkonu. Dyson byl taková sázka na jistotu, i když dražší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]