Dobrý den, vlastníme jeden byt, který se má zatěžovat, SVJ už má přidělenou dotaci. Nyní jsem se podíval na projekt a zjistil jsem, že na půdě je jen 24 cm vaty a nejsou tam zevnitř zateplené vnější stěny. Střecha je plechová s prkenným podbitím. Obvodové stěny z dutých cihel. Strop z pzd desek. V projektu není vůbec počítáno s tepelnými mosty. Co si o tomto řešení myslíte? Podle mě musí být horní rohy bytu pod půdou chladné a bude tam docházet ke kondenzaci, myslel jsem si, že toto se standardně zatepluje. Děkuji.
Proč by se měli zateplovat stěny půdy zevnitř? Budou přece zatepleny tam kde mají být tj. zvenku, tl izolantu podlahy půdy mi přijde také málo. Projekt není zřejmě úplně ideální!
km
protože tepelný most. ta nadezdívka by měla být teoreticky zateplená ze všech stran. podobně jako zde zmiňuje pan el o atikách. to že to málokdo udělá je věc druhá.
Bohužel někteří projektanti často umí jen malovat a rosné body v konstrukci, tepelné mosty či další chyby neřeší (osobní zkušenost) Zkuste to prokonzultovat s SVJ, prokázat argumenty dohodnout že se zateplí i problémové místa při realizaci, jestli na to přistoupí a jestli to je vůbec možné bez dalších větších stavebnich zásahu. Předpokládám že projekt už se asi měnit nebude. Vase obavy můžou být opodstatněné, vím o domě kde jsou venkovní atiky zateplené jen z venkovní strany, a právě z toho důvodu se jim v zimě v rozích na stropě sráží někdy vlhkost, to může být obdobný problém jako u vás, ale taky nemusí. Jestli máte foto projektu dejte ho sem. Možná se k tomu vyjádří někdo další kdo tomu lépe rozumí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.