Nejste přihlášen/a.
Tento bývalý školní psací stůl používám ve velké kuchyni, ale rozjely se nohy na něm a musím ho spravit.Jak vidno z fotky, stolař to udělal takto a možná i slepil Herkulesem, ale dlouha noha i jedna krátká vypadly se zářezu, či jak se to říká.
Kdo mi poradí, jak to dát dokupy.Nebudu si kupovat jiný, koupila jsem jindy z Jysku a vyklá se celá ta kovová podsada.
A co k tomu potřebuji, napište nářadí atd. to koupím a pak zavolám synovi, on to sice neumí, ale musí se pokusit
+ zavětrovat, jinak se to rychle rozviklá znova..
= do rohů pod stolem vlepit + přišroubovat pravoúhlý trojúhelníky s odvěsnou aspoň 15 cm, zavětrovat jak dopřeu - dozadu tak do stran.
Buď dřevěný nebo koupit hotový úhelník..
Podle dotzu totální začátečník = lepení bude dobrý vyzkoušet si nanečisto s nějakou laťkou než jít rovnou na stůl.
Lepidlo něco disperzního na dřevo, stačí i malý balení.. Herkules je asi nejznámější, nebo Pattex - to je v praktickým balení a je dobře řešený že nevysychá.
Jsou dobrý knížky pro kutily, nebo na webu je hafo návodů a nápadů jak něco vytvořit co je potřeba za vybavení..
pro - asd1 Jaký začátečník, jsem žena. Popsal jste to dokonale, abych se přiznala, jsem to zavinila, ten trnož upadl dříve a já jaem to používala bez něj.Zavětrovává se lešení, ale bude to chtít, páč ta pracovní deska je těžká 120 x 53 cm, ale to mi právě proto vyhovuje, dělám na tom těsta a to mi chybí v tuto dobu..
děkuji vám i ostatním
Bylo tam to spojení na opření nohou, to odpadlo první a teď jedna nožka a teď ta vysoká, říkáte trnohy či trnoží
Ideálně "svrtávací přípravek" (IGM, KREG apod.), v sadě máte všechno (často i šrouby). Nikde nic nevadí, žádné další úhelníky navíc, před utažením vrutů ještě namazat lepidlem na dřevo. Opravoval jsem takto nohy od židlí ( z každé strany nohy 1 vrut) + lepidlo a všechno dobře drží . Samozřejmě dodělat rozpěrku . Ale za tu cenu toho přípravku by Vám to mohl někdo udělat u Vás doma "na klíč", napiště kde ten stůl leží.
Na tohle žádnej přípravek nepotřebuješ, jednoduše vrták postavíš kolmo na materiál, zavrtáš kousek - tady nějakých 8mm hluboko a pak nakloníš vrtačku šikmo v úhlu jak potřebuješ a dovrtáš to.
Paní píše, že to neumí a její syn to také neumí (musí se pokusit), pro takovéto "kutily" jsou ideální přípravky, které neumožní vyvrtat to křivě. Právě tenhle přípravek to vyvrtá ideálně doprostřed a vše drží, protože prošroubujete jak nohu, tak to spodní prkno až do desky stolu. Na té noze není moc materiálu navíc a jak se trochu ujede s vrtákem, tak to nebude držet dobře. Zavětrovací úhelníky tam mají ještě překážku v tom spodním prkně a bude se to muset ještě doladit. Stále si myslím, že nejlepší poměr kvalita/jednoduchost je vyvrtat přípravkem, namazat lepidlem a utáhnout vruty. Jinak ten vrták u přípravku je speciální pro tyto účely.
pav - tam neni spoj na tupo ale čep. Tak neraď nesmysly.
zavětrovák aspoň 15 cm, 10 je málo (ale i tak by to bylo lepší jak nic). A ne jen do toho prkýnka ale až do desky stolu (takže vyříznout vobdélník pro to prkýnko)
Tazatelka - kdo si neporadí ani s takhle jednoduchou věcí, tak by to měl nechat někomu jinýmu, druhá možnost pořídit di příručku pro kutily - základy truhlařiny, domácí bastlení atd. Nemá smysl to sem všechno opisovat.
Tak toto dílko dělal otec/syna stolař, není v těch nohách jediný kov, jedině na příčných latích, které nesou ty nohy..Syn mi poslal stolaře a ten vybaven moderní technologií zaznamenal vyfotil a už se neozval a mobil mi nebere, čekám na něj 2 měsíce, mezitím upadla dlouhá noha.Takže budu shánět dalšího ...díky všem a omlouvám se za neznalost
Aby ses dočkala.. Já bych si nastudoval základy práce se dřevem a udělal to sám. Není to nic složitýho, uvařit guláš je mnohem těžší záležitost...
No především odšroubovat od stolu. Snad to není přilepené a na koliky. Pak ný to nešlo. Rozebrat, očistit plochy , přidat trnoz a zalepit do pravého úhlu, pak nový vlepit ke stolu, usadit na rovinu stáhnout Světlana a nechat zaschnout. Nakonec přišroubovat úhelníky di rohu, případně v místě lepení zajistit vruty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.