Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olejový radiátor do Ložnice

Od: tomjev® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

Chci se zeptat na olejový radiátor jestli je tichý a jestli vytopí ložnici třeba 17m čtverečných nějaký co mám 11 ploten a kolem 2000 W?Máme jeden v práci obyč knoflíkový a jen to vždy cvakne když se zapne nebo vypne termostat nebo je lepší digitální aby necvakal a kolik by bral elektrické energie?Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

3x

2kW olejový radiátor místnost (běžné výšky) a ploše 17m2 vytopí (pokud to není zámek s kamennými zdmi).

Energie bude brát tolik, aby vytopil místnost dle nastavené teploty. Kolik konkrétně to bude, to nikdo nedokáže odhadnout. Při maximálním výkonu (tedy 2kW) to budou 2kWh za hodinu provozu.

riva
hodnocení

2x

Vytopit ložnici? Pokud jde o to, aby bylo teplo v posteli, tak stačí partnerka, nebo podstatně levněji vyhřívaná de(č)ka. Ta má příkon nepatrný (20x méně než radiátor) a zahřeje dostatečně.

Namátkou jak to vypadá: elektricke-decky.heureka./...

Jo a dával jsem to pod prostěradlo.

Pravidelně celoročně používat elektrickou deku je akorát tak o rozhození tělesné termoregulace. Optimálně by musela měnit výkon podle potřeb těla což se neděje. Pokud byste ji večer nastavil, aby příjemně hřála, po dvou hodinách se probudíte zpocený a přehřátý. Navíc ty deky se po čase automaticky vypnou, tato nejvýše po 6 hodinách.
Jdou vhodné spíš pro krátkodobé zahřátí při nemoci a pod.

hodnocení

2x

Olejový radiátor bych do ložnice nedával. Je velký, těžký, drahý a má obrovskou setrvačnost. Za sebe doporučuju teplovzdušný ventilátor a vyhřívanou podložku do postele. Kdybyste snad měl nějak extrémně citlivé spaní a ventilátor by vám vadil, bylo by možné použít konvektor s vypínatelným ventilátorem. Některé mají i časovač. Zásadní je rychle zahřát vzduch. Spotřeba je vzhledem k obvyklému rozpočtu naprosto bezvýznamná. Velice hrubým odhadem to může být něco kolem 10 kWh za 8 hodin spánku + hodinu předehřátí.

hodnocení

0x

Take spotrebice su bud zapnute alebo vypnute, nemaju plynulu regulaciu vykonu. Ak nastavite vysoku teplotu, pri velkych tepelnych stratach cez okna, steny, podlahu ... to bude trvalo zapnute a za 24 hodin to spotrebuje 24 hod x 2 kW = 48 kWh, cenu zistite podla cennika vasho dodavatela. To je najhorsi mozny scenar, realne bude spotreba za den tretinova az polovicna. Kurit elektricky je drahe, pretoze na 1 kW odberu zo siete ziskate 1 kW tepla, vyhodnejsie, ale s ovela vyssimi nakladmi na montaz vychadza klimatizacia v reverznom rezime, kde na 1 kW ziskate 3 az 4 kW tepla.

Cvakanie rele je individulane rusive, niekomu to vobec nevadi, mne vadia aj tikajuce hodiny na stene.

hodnocení

Jde mi spíš o to když večer jdu spát tak je v ložnici příklad 19 a ráno když vztanu tak je tam třeba jen 16 tak abych tam nemel takový rozdíl a plyn zapínat na noc nechci ani

pecenkav

Když máž plyn, tak proč řešíš elektrický radiátor, ten je dražší na spotřebu, jinak těch 2000 W je tak akorát na tu ložnici.

olin

Zatím je opravdu levnější plyn(podle toho, jestli máte dobrého distributora nebo "plyn" jakožto PropanButanovou lahev napojenou na "lokální topidlo"). Pokud máte radiátory s vodou a plynový kotel, nastavte termostat na noc na 18°C a po vyspání teplotu na termostatu zvyšte, udělat takový průměr, aby dům nevychladl moc. Šestnáct i osmnáct stupňů na spaní je z mého pohledu pro otužilce, mám nastaveno 19,5°C, někdy to ale zvednu i na dvacet(lepší okna budou až příští rok)

hodnocení

Mám klasický plyn s vodou,Kotel Baxi Duo Tec Compact a kůly oběhovému čepadlu v kotli nemohu mít puštěný kotel v noci jelikož to čepadlo samo o sobě vydává hlukl což je prý běžná věc a mě to probouzí a nevím když bych koupil chytré hlavice jestli by se kotel sepl ale i tak by mě to asi probudilo což je z hlediska toho naprd proto jsem se ptal na olejový radiátor do ložnice jen

olin

Ten hluk z čehokoli jste mohl zmínit už v úvodu, otec měl také "alergii" na tikot budíků, hodin, cvakání lžícemi apod. mám také Baxi a čerpadlo má jen jednu rychlost a tedy i otáčky+vibrace ve vodním sloupci/systému, které způsobují hluk. ETA Sole Smart nabízí programovatelný olej. radiátor s týdením nastavením (a spínání po hodině), snad by byl i tichý, ale obslužnost je horší než otáčení kolečkem

hodnocení

0x

Jen se vám bude protáčet elektroměr.16 st v ložnici nestačí?

hodnocení

0x
Velmi hrubým nástřelem vás noční dotápění bude stát 6 hod x 1 kW x 7 Kč = 42 Kč za noc. Tak zvažte, jestli to není lepší řešit přes plyn. Popřípadě prostě spát pod teplou dekou. Pokud vám vadí vstávat do zimy, tak třeba použít spínací hodiny, které vám 15 minut před vstáváním sepnou přímotop.

hodnocení

0x

Uvedené teploty při vstávání jsou úplně v pořádku. Naopak, myslím, že i zdravé, otužíte se a nijaké nachlazení Vás nesklátí.

Mějte přes nohy přehozený pěkný, velký, teplý župan a při vstávání si ho oblékněte. Tak se to dělávalo vždycky a já sama to tak mám také.

Jinak jedno řešení tu postrádám. Pokud máte programovatelný termostat, tak na noc snížit teplotu na přijatelnou pro Vás a na ráno, v předstihu třeba dvou hodin než vstáváte, teplotu zvýšit.

Myslíte, že by Vás k ránu čerpadlo budilo? Kde kotel máte? Pokud ve sklepě, tak to je snad utlumené.

Velký a těžký el. radiátor jsme kdysi měli na takové to přechodné období. Déle se nahříval, potom bylo teplo, ale když se vypnul, tak byl za chvíli chlad. Bral tenkrát 1 korunu za hodinu provozu. Ale bylo to před 40 lety, dnes by ta cena byla jiná. Ale jestli cvakal si už nepamatuji.

hodnocení

Ano budilo by mě,kotel mám za koupelnou hned za bytem je vybouraný otvor ve zdi a tam je kotel a každý mě tvrdí že hluk v systému dělá voda jak proudí a ohřivá takže to dělá oběhové čerpadlo.

Mám programovatelný termostat ale tím si nepomohu i když bych nastavil čas sepnutí 2 hodiny před probuzením tak jak mile se kotel zapne tak mě to automaticky probudí takže to dělám tak že si vždy k večeru přitopím dejme tomu na 21 a pak na noc dám utlumovou teplotu na 18,5 aby se kotel neměl šanci sepnout takže asi tak a tím pádem pak mám v ložnici ráno 16 jak kdy podle teploty venku,neřikám že se to nedá vydržet ale jsou to skoky

Tak to je hloupé, když Vás to budí.

Mám jinou značku kotle na stejném principu ve sklepě, takže někdy voda opravdu v trubkách bublá, jak se nahřívá a proudí, případně jak se otevírá komínová klapka (trošku vrže).

Ale nějak mi to nevadí, zase mám kontrolu, že kotel funguje.

hodnocení

0x

Odporucam zamerat sa na hydraulicke vyregulovanie sustavy a sposob, akym su rozvody ukotvene do steny. Spravne dimenzovane a zapojene cerpadlo nemoze rusit hlukom. Akeho druhu je ten rusivy hluk, ktory vam prekaza? Nemozu byt problemom aj ventily na radiatoroch?

hodnocení

Hluk je proudění vody v systému a ohřev a prutokové čerpadlo prý je to běžný jev a to slyším často

vladimir2
hodnocení

0x
Dobrý den, zkuste místo olejového radiatoru infrapanel. Výrobce treba infra Jeseník. A k tomu nějaký termostat. My máme u dítěte v pokoji 300w a funguje to skvěle.
Vladimír

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]