Nejste přihlášen/a.
Pokud byste neuspěl s výše uvedenými radami a skrvrny zůstaly, tak další možnost je, že Vám to vyžrala sůl.
Když vaříte a osolíte vodu za studena a vodu pořádně nepromícháte, aby se sůl rozpustila, tak na dně usazená vyžere bílé skvrny.
------------
Tedy v nerezovém hrnci solit vodu až když se vaří, aby se sůl rozpustila a neležela na dně.
------------
Před dávnými lety jsem byla na první a poslední předváděčce nádobí a tam to takhle prezentovali. Bylo to HWD, ale nejznámější značka v té době byl Zepter.
Pouze doupozorním, že předváděcí akce jsou disciplinou výhradně šmejdů. ČR tyto akce zakazuje, ale šmejdi si vždy najdou skulinku, přes kterou své smutné oběti obtahují peníze i nadále. Nejzranitelnější jsou samozřejmě důchodci (viz odkaz na dokument), kteří si nechají nabulikat cokoliv kvůli přehnané důvěře, naivitě a nepředpokládání, že je jdou okrást.
Proto cokoliv jste na předváděčkách slyšela mělo za cíl jediné a to nabulikat Vám cokoliv jen abyste zaplatila pěknou pálku peněz.
A Zepter? :D Tak to jsou králové mezi šmejdy. Vyrostli na špinavém multilevel marketingu a klamavých reklamách (ČOIka pozdravuje). Můžete všechny tyto šmejdy zcela ignorovat, všichni prodávají levné kšunty za tisícinásobek ceny.
Sranda! Každý slavný kuchař na obrazovce tvrdí, že se má voda solit až zavře. Pak že nestihne dopadnout na dno, rozpustí se a nedělá fleky. ![]()
To nevím babkazov, na kuchtění vaříme s celebritami se koukám spíše částečně a výjimečně.
Jestli mi někdo utkvěl v paměti, tak ten ,,když nemáte máslo, dejte tam sádlo,, ten chlap se mi kupodivu líbil, prostě lidovka.
Jediné, co dokoukám, tak je Z. Pohlraich v Ano šéfe, jak objíždí na pozvání neprosperující restaurace. Ale tam to je z profesionálního hlediska (jsem servírka+hotelová škola), jestli jim opravdu dá rady, které stojí za to. Potíž je prostě v diletanství mnohých majitelů a mnohdy i zaměstnanců. O hygieně ani nemluvě. Čest výjímkám.
@chlochydess - ano, děkuji za upozornění, tyhle zprávy, videa, dokumenty "Šmejdi" jsem sledovala a jak píšu, předváděčka byla moje v devadesátých letech první a poslední. Zrovna mi odcházely smaltované hrnce, takže mi kápli do noty.
Hrnce mám dodnes asi 30 let a jsou stále v pěkném lesklém stavu, nepoškrábané.
Zepter se nám zdál drahý, tady byla cena o hodně lepší a kvalita podle mne opravdu dobrá.
-----------
Tenkrát jsem pracovala na poště a byly jsme tam 99% samé ženy, takže se probíralo mnoho témat. I tyto předváděčky.
Nachytalo se spíše mnoho důchodců. Dostali gáblík, dárky, masírka k nákupu a poté vyjeli na výlet. V současné době jako důchodce, je chápu. Věřili, neznali tyto psychologické praktiky.
On není "nerez" jako "nerez". Tohle možná někde kolem nerezu prošlo. Na poctivou nerez, nemá sůl ani většina dalších chemikálií šanci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.