Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, budu kupovat a instalovat asi 10 kusů roháčků, tak se ptám, jestli je nějaká dobrá značka a jestli máte nějaké preference v typech. Děkuji.
Tělo nerez, otočný knoflík z plastu. Vnitřek keramika a ON/OFF je otočením pouze o 90° tam či zpět. Montáž sikovkama přes starý rifle nebo tenký měkký plast krabičky od uchošťourů a siky nijak tělo neokoušou
. Ideálně našroubovat na náhubek z vývodky roháčku 3/8 prodloužení a to použít jako otáčející kliku/páku na usazení.
Opravdu po dlouhé době jsem tenkrát narazil na kvalitu. Proto rád doporučím dál.![]()
Není zač
akorát nevím: proč píšete že to jsou Sam Myjava a co myslíte tím "náhubek z vývodky roháčku". děkuji.
Pardon. Slovenská firma původně Myjava, pak Sam Myjva a nyní SLOVARM se několikrát přejmenovala.
Výrobky a duševní vlastnictví technických výkresů a výrobků je stále stejné po několik let.
...
Náhubek...
Roháček se montuje tím velkým tlustým rovným do zdi a za ventilem je vývodka co by výstup na připojení hadice. Odtut asi říkám náhubek -> hadičník i když to ve vodotopo vypadá takto:
Terminus technikus... každý máme asi osvojeno něco. Uznávám, že co se týče mě,... je to špatně a neodborně.
SAM ... Slovenská armaturka Myjava, nyní slovarm ... rohový ventil TE66N ... viz katalog zde
Ventil rohový nerezový, s keramickým vrškom (sada 2 ks)
Keramické destičky uvnitř (jsou z korundu) pochopím, ale co je venku keramického? Ty červené a modré páčky?
Nevím...
Asi převzato z průmyslových ventilů, kdy termín "vršek" byl pro regulační část s otočnou rukojetí a zbytek ventilu byla jen tělem či armaturou pro ten vršek.
Novaservis Rohový ventil s filtrem, krytkou a kovovou pákou 1/2x3/8 CF3010/10. Ten filtr je před nádržkou WC k nezaplacení. Jednoduchá demontáž, jednoduché vyčištění.
Tak tyto jsou zrovna s kovovou páčkou, mám je x let a zcela bez problémů.
Zrovna ty po letech odejdou. Zarostou a zatuhnou vodním kamenem a pak upadne ta plastová páčka. Pak je možnost chytit za ten trčící zbitek kleštěma akoulí v silonu otočit. Ty jsou úplně ten největší šmejd. Nedoporučuji.
Dnes už jedině s keramickým vrškem a né nerez koule v silonu.
Asi inovace. Já poslední s plastovou vyhodil před půl rokem. Přesně tento design s filtrem i tvarem páčky.
Ono X let se na ně nemusí šahat, ale jak je potřeba měnit hadice (preventivně, protože nechcheš mít povodeň k vůli hadici za 60kč a nebo výměnou za nerezový vlnovec nafurt), tak zjistíš, že za X let jsou tuhé a nepohyblivé a jak s nima hneš silou, tak potom dokážou i trvale prokapávat kolem osky, atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.