Zdravím, řeším problémy s vodárnou typu Sigma darling. O prázdninách jsem dělal generálku hlavně z důvodu dost opotřebovaného čerpadla, které už nedokázalo natlakovat systém na použitelný tlak. Koupil jsem tedy nové čerpadlo Sigma 32-SVA-130-10-3-LM-952 a vše potřebné k němu. První problém je, že systém někde přisává vzduch, který tu a tam střílí z kohoutků. Když se vypustí celá expanzka po delší době provozu, na konci ještě poměrně dlouho fouká z kohoutku vzduch (naposled šel vzduch asi 40 sekund když jsem toto dělal po cca měsíci provozu). Další problém je, že expanzka nedrží tlak. Měnil jsem pryžový vak, ale stejně to někudy utíká (pár desetin atmosféry za týden). Věc, která mě ale trápí asi nejvíc je, že vůbec nekape provazcová ucpávka. Během provozu je všechno naprosto suché, ale zároveň se nic nehřeje ani nepálí. Jediná chvíle, kdy začne kapat je po vypuštení veškeré vody a tlaku z expanzky. Jakmile ale zapnu čerpadlo, okamžitě to kapat přestane. Příruba ucpávky je povolena co to jde. Asi týden po uvedení do provozu jsem volal do Sigmy a pán mi říkal, že vzhledem k tomu, že je čerpadlo nové je to normální. Kolem ucpávky taky byly vylítané kusy lojové šňůry, což je údajně taky normální. V tuhle chvíli už je ale vodárna v provozu asi 4 měsíce a nic se nezměnilo. Dokázal by mi někdo poradit, co všechno je špatně a vysvětlit, proč ucpávka při provozu neteče? Díky moc.
Mě taky neteče, už rok. Koupil jsem nové čerpadlo, a ucpávka neteče. Nejdřív jsem na to myslel, postupně na to zapomněl a neřeším to. Život přináší furt něco dalšího a dalšího, tohohle priorita klesá stále níž..
Kapat musí, bůh ví, s kým si telefonoval, v návodu to máš i jasně napsaný, pokud má lojovou ucpávku, tak je to jasný, u mechanický ucpávky kapat trošku může, ale neměla by.
Jak máš vyřešený zalévání, jestli přez kulový kohout, je možný, že si to může malinko přisávat skrz něj.
doplněno 29.11.25 19:12:
Teď koukám, že před přírubou na sání je to nějaký hodně rezatý, tak by si to mohlo taky trošku sát tudy, a asi to i netěsný trošku bude, jinak by to rezatý nebylo.
vaclav
Celé jsem to měl rozebrané. Kontaktní plochy přírub obroušeny, všude nová gumová těsnění, nové šrouby a všechno řádně dotaženo. Rezavé to je, ale teď už všechno suché. Myslím si, že tady by problém být nemusel. Je ale fakt, že když je tam podtlak, tak se netěsnost špatně projeví. Kdyžtak tady je video, jak ucpávka přestane kapat jakmile se rozběhne čerpadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.