Nejste přihlášen/a.
Možná triviální otázka, ale dovlekl jsem se dnes domů s kartuší PU tmelu a jednou jedinou tryskou (špičkou, aplikátorem). Náhradní neměli a já neměl sílu dál objíždět ucpané město. Tedy měli, ale pouze na plastové kartuše se závitem s velkým stoupáním a ta na hliníkové kartuši nedrží, jak jsem si nedávno vyzkoušel. PU tmel je v hliníkové, pečlivě uzavřené kartuši s jemným závitem, protože rád tvrdne ihned po otevření. Zřejmě blbě hledám, protože krom miliónu špiček na silikon, akryl a trysek na PU pěnu jsem narazil tak akorát na "pozlacenou" trysku od 3M a pak na nějaké s plochým koncem. Prosím o nasměrování. ![]()
Dobrý den, jde tam volně tak, že nedrží nebo tam vůbec nepasuje? Já bych to (zatím bez znalosti odpovědi) řešil napakováním závitu kartuše izolepou/izolačkou/teflonovou páskou a špičku/trysku/aplikátor bych se pokusil tam "narvat" natvrdo závit nezávit, ale hlavně, aby se dalo s obsahem pracovat. Zdravím!
Nedrží. Pro samotnou aplikaci to není až takový problém, bez problému jsem tam tu s hrubým závitem dal a dá se s tím dělat. Ovšem problém byl posledně s utěsněním "do příště". Abych to utěsnil, vložil jsem mezi závity kus použité latexové rukavice a závit utáhl. No a včera jsem to našel rozebrané na kusy. Stačila neopatrná manipulace s úložnou krabicí a bylo vyděláno (- 200 Kč), takže do tohoto způsobu uložení podruhé nejdu, poněkud to leze do peněz.
amper - což přes zcela nevyprázdněnou kartuši bez trysky natáhnout šprcprezervativ
? A jinak chyba byla až v té neopatrné manipulaci a nikoliv v provední utěsnění (a to už je potom na Vás).
amper - případně doma nalézt nějaké rozměrově vhodné víčko např. od lékovek nebo kosmetiky a tím utěsnit.
Silikony, MS lepidla (Mamut) a polyuretany mi také vždy do cca 2 měsíců ztuhly v horní části kartuše, i když jsem to různě těsnil igelitem apod. Musel jsem kartuši někde na boku propíchnout, abych z toho ještě něco dostal. Ale osvědčila se mi hliníková samolepící páska, když se sundá špice a touhle páskou dobře zadělám hrdlo kartuše, především seřízlou špici se závitem (musí být seřízlá rovně), tak mi to vydrží přes rok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.